Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bakad potatis med ägg- och laxröra


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 bakpotatisar
2 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 finhackad rödlök
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
2 msk pepparrot på tub
200 g varmrökt lax
½ citron
smör, pommeskrydda/allround
5 dl skuren isbergssallad.


Instruktioner

Ugnsbaka potatisarna i ugnen, 200 gr. i ca 60 minuter.
Koka äggen och skär dem både kors och tvärs i en äggdelare.
Rör ihop creme fraiche och majonnäs i en skål. Rör ner pepparroten.
Finhacka rödlök, gräslök och dill och rör ner i creme fraiche /majonnäsröran. Vänd ner de hackade äggen och bitar av den  varmrökta laxen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner en klick smör i potatisarna och krydda med valfri krydda, lägg en handfull isbergssallad i potatisarna och fördela röran ovanpå. Garnera med citronskiva/klyfta och gärna en dillvippa.