Ingredienser
4 bakpotatisar
2 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 finhackad rödlök
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
2 msk pepparrot på tub
200 g varmrökt lax
½ citron
smör, pommeskrydda/allround
5 dl skuren isbergssallad.
Instruktioner
Ugnsbaka potatisarna i ugnen, 200 gr. i ca 60 minuter.
Koka äggen och skär dem både kors och tvärs i en äggdelare.
Rör ihop creme fraiche och majonnäs i en skål. Rör ner pepparroten.
Finhacka rödlök, gräslök och dill och rör ner i creme fraiche /majonnäsröran. Vänd ner de hackade äggen och bitar av den varmrökta laxen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner en klick smör i potatisarna och krydda med valfri krydda, lägg en handfull isbergssallad i potatisarna och fördela röran ovanpå. Garnera med citronskiva/klyfta och gärna en dillvippa.