Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Baileyspanacotta med daimkross


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl Baileys
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 st daim (50 g)

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
  2. Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden. Koka upp i ca 1-2 minuter.
  3. Dra åt sidan och vispa ner baileyn och lägg i gelatinet. Sila sedan panacottablandningen från vaniljstången och häll upp i portionsskålar. Lägg på plastfolie
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4-5 timmar.
  5. Garnera med krossad daim innan servering.