6,8K
Skriv ut
Tack för inspirationen Hemma Hos Andrea!
Önskar er en underbar kväll! I morgon blir det julbord och bowling med familjen i Malmö!
Hej på er!
Hoppas ni har det bra!
Åh, måste ju dela med mig av detta gottiga receptet på pannacotta som jag severade när syrran och svågern var här förra veckan!
Så klart innehåller Baileys (och Daim) en del socker men man äter ju inte desserter var o varannan dag 😉 Och är det något lågkolhydratkost livsstilen gett mig så är det balans och inget svart elller vitt tänk med förbud.
Skriv ut
Baileyspanacotta med daimkross
- Portioner: 6
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 1,5 dl Baileys
- 2,5 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 1 st daim (50 g)
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
- Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden. Koka upp i ca 1-2 minuter.
- Dra åt sidan och vispa ner baileyn och lägg i gelatinet. Sila sedan panacottablandningen från vaniljstången och häll upp i portionsskålar. Lägg på plastfolie
- Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 4-5 timmar.
- Garnera med krossad daim innan servering.
Tack för inspirationen Hemma Hos Andrea!
Önskar er en underbar kväll! I morgon blir det julbord och bowling med familjen i Malmö!
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Undrar om det går att köra bil efter desserten: baylies innehåller ju alkohol? Tack
Hej! det blir 2,5 cl per person och det tar ju högst 1 timme att förbränna.
Mm, jösses vad gott det låter! Jag har dessutom en flaska Baileys Salted Caramel hemma. Så det blir nog att skippa saffranspannacottan jag hade tänkt att göra.
Tack för ännu ett recept som låter fantastiskt gott! Efterrätter sätter verkligen guldkant på tillvaron:-)
Vad är det för gott i glasen?
Baileys, pannacotta och dajm är ju otroligt gott var för sig! Kombinerat måste det ju bli gudomligt!!! Måste testas!
Tack för alla goda recept du delar med sig av! Det är goda maträtter utan en massa krångel. Och jag gillar din sunda inställning till maten – inget absolut förbud mot nåt eller någon ingrediens.