Ingredienser
4 utbankade kycklingfiléer
1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
6 msk färskost
1–2 msk röd pesto
1 paket bacon
250 g champinjoner
smör att steka i
Sås:
2 tsk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes (börja gärna med mindre)
2–3 msk ketjap manis
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda färskost med röd pesto
Putsa filéerna och salta och peppra dem på båda sidorna. Lägg en klick färskost på varje filé och rulla/vik ihop.
Rulla 1-2 skivor bacon runt varje filé.
Skiva champinjoner och fräs i smör.
Stek kycklingrulladerna i lite smör runt om, baconet ska få lite färg.
Fräs finhackad vitlök och chili i smör, rör ner ketjap manis, grädde och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i en ugnsform av mindre format och lägg i kycklingrulladerna. Strö champinjonerna ovanpå.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med burrata och små tomater i klyftor. Olivolja och balsamvinäger, salt räcker gott och väl som smaksättning.