Go’eftermidda!
Var länge sedan jag gjorde en sådan här comfort food rätt med grädde, ost och härlighetens smaker! Svamp är ju bästa umamin så jag lovar det här är en rätt som smakar!
Till det en enkel Burrata Caprese – sluuuurp!
Jag äääälskar burrata – ni såg kanske burratapizzan i förra inlägget?
Ketjap Manis är en lite sötare soja från Indonesien. I denna rätten går den inte att ersätta utan att förändra smaken på såsen.
Sältan från baconet, färskostfyllningen, den rökiga smaken från sojan, de smörstekta champinjonerna, syran från tomaterna, burratan – EN TIOPOÄNGARE!
Till detta drack vi en Ripasso som jag druckit förut!
Casteloro Valpolicella Ripasso Organic, 2018
Snygg unik flaska och vinet är en rik och kraftig Ripasso från ekologiska odlingar.
Ett vin som fått många fina recensioner!
Beteckningen Superiore innebär noga utvalda druvor med extra druvmognad i kombination med extra lång lagringstid.
Vinet bjuder på en doft av mörka körsbär, torkade plommon, färska örter, choklad och fat. Smaken är generös och djup och har samtidigt en fräschör som gör vinet utmärkt till många olika sorters mat. Njut till höstens kötträtter och grytor på vilt med smakrika tillbehör eller din italienska favoritmat. De begynnande mognadstonerna i vinet passar särskilt bra till svamprätter, varför inte en kantarelltoast eller pasta med Karl-Johan? Passar även utmärkt till lagrade hårdostar som Parmigiano Reggiano.
Vinet satt som en smack till vår mat =)
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Skriv utFylld baconlindad kyckling i ketjap manis sås
- Portioner: 4
Ingredienser
1 tsk salt, 1 krm svartpeppar
6 msk färskost
1–2 msk röd pesto
1 paket bacon
250 g champinjoner
smör att steka i
Sås:
2 tsk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes (börja gärna med mindre)
2–3 msk ketjap manis
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
salt, peppar
Instruktioner
Blanda färskost med röd pesto
Putsa filéerna och salta och peppra dem på båda sidorna. Lägg en klick färskost på varje filé och rulla/vik ihop.
Rulla 1-2 skivor bacon runt varje filé.
Skiva champinjoner och fräs i smör.
Stek kycklingrulladerna i lite smör runt om, baconet ska få lite färg.
Fräs finhackad vitlök och chili i smör, rör ner ketjap manis, grädde och tomatpuré. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i en ugnsform av mindre format och lägg i kycklingrulladerna. Strö champinjonerna ovanpå.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med burrata och små tomater i klyftor. Olivolja och balsamvinäger, salt räcker gott och väl som smaksättning.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)