Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl grädde
- 3 msk kalvfond
- 1 msk soja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 8 finhackade soltorkade tomater
- 1 gul riven lök
- 3 paket bacon
Sås
- 1/2 gul lök
- 5 champinjoner
- smör
- 5 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 1/ 2 dl jack daniels
- 2 msk kalvfond
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk soja
- 1 kruka klippt timjan
- 1 tsk svartpeppar
- 1 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 gr.
- Finhacka lök och soltorkade tomater. Jag kör det i min matberedare.
- Blanda alla ingredienserna till köttsmeten. Forma järpar och linda dem med bacon, lägg i form.
- Stek i ugn i ca 15 minuter tills baconet fått färg.
- Finhacka lök, skär champinjonerna i mindre bitar, stek i smör.
- Vispa ner övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund, ta sedan ut järparna och häll såsen över. Sätt in i ugnen igen och stek i 15 minuter till.
- Servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8