Ingredienser
3 medelstora auberginer (ca 1,5 kg)
1,5 msk salt
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksolo (eller 2 vitlöksklyftor)
1 msk olivolja (+ 2 msk till aubergineskivorna)
800 g passerade tomater av kvalitet, rek MUTTI
drygt 1 tsk torkad oregano
1/2 dl vitt vin
1 msk mörk balsamvinäger
3 tsk röd currypasta
< 1/2 tsk salt (tänk på att auberginen är saltad)
1 krm svartpeppar
Färsk basilika, cirka en kruka
250 g buffelmozzarella (2 stora bollar)
3 dl riven parmesanost
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skiva auberginen i ca 1 cm skivor och salta skivorna, låt dem ligga i durkslag i 60 min för att få ut vätskan.
Skala och hacka löken och vitlöken och fräs de mjuka i lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt därefter de passerade tomaterna, vin, balsamvinäger, curry, salt och peppar.
Låt reducera under lock i ca 30 minuter. Tillsätt basilikan mot slutet.
Torka av aubergineskivorna och lägg dem på en ugnsplåt, pensla med olivolja. Stek dem sedan i ugnen i ca 15-20 min.
Ta ut när de är klara.
Smörj formen och häll ett tunt lager med tomatsås i botten. Varva aubergineskivor med mozzarellaskivor. Strö även ett tunt lager parmesan över. Avsluta med tomatsås och resten av parmesanen (var generös med parmesan, kan behövas mer)
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-40 minuter.