Ingredienser
600 g kycklingfilé
Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja, gärna tamari
2 msk honung eller sockerfri fibersirap
2 msk olja, tex doft & smakfri kokosolja
1 dl grovhackad koriander
saften av 1 pressad lime
salt, svartpeppar
Jordnötssås:
3/4 dl osötad ekologiskt jordnötssmör
2 msk tamarisoja
1 msk risvinäger
2 msk sweet chili, gärna med mindre socker
1–2 tsk sambal oelek
1/2 dl vatten
Dressing:
1/2 dl risvinäger
1/2 dl sweet chili, gärna med mindre socker
1 msk sesamolja
salt, peppar
Tillbehör:
2 romansallad
1 handfull ruccola
1 handfull hackad koriander
3 rivna morötter
1 röd spetspaprika
4 stycken salladslökar
1 skalad gurka
Salta jordnötter
Instruktioner
Skär kycklingen i mindre bitar, blanda ihop marinaden och låt kycklingen marinera några timmar gärna över natten.
Rör ihop ingredienserna till jordnötssåsen i en kastrull och låt puttra några minuter.
Blanda ihop dressingen.
Stek kycklingen i stekpanna tills den fått fin färg.
Skär grönsakerna i mindre bitar, riv morötterna och blanda med dressingen.
Lägg upp på tallrik, ringla jordnötssåsen över och toppa med jordnötter.