Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatsk Kycklingsallad med Jordnötssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfilé

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja, gärna tamari
2 msk honung eller sockerfri fibersirap
2 msk olja, tex doft & smakfri kokosolja
1 dl grovhackad koriander
saften av 1 pressad lime
salt, svartpeppar

Jordnötssås:
3/4 dl osötad ekologiskt jordnötssmör
2 msk tamarisoja
1 msk risvinäger
2 msk sweet chili, gärna med mindre socker
12 tsk sambal oelek
1/2 dl vatten

Dressing:
1/2 dl risvinäger
1/2 dl sweet chili, gärna med mindre socker
1 msk sesamolja
salt, peppar

Tillbehör:

2 romansallad
1 handfull ruccola
1 handfull hackad koriander
3 rivna morötter
1 röd spetspaprika
4 stycken salladslökar
1 skalad gurka
Salta jordnötter


Instruktioner

Skär kycklingen i mindre bitar, blanda ihop marinaden och låt kycklingen marinera några timmar gärna över natten.
Rör ihop ingredienserna till jordnötssåsen i en kastrull och låt puttra några minuter.
Blanda ihop dressingen.
Stek kycklingen i stekpanna tills den fått fin färg.
Skär grönsakerna i mindre bitar, riv morötterna och blanda med dressingen.
Lägg upp på tallrik, ringla jordnötssåsen över och toppa med jordnötter.