Innehåller reklam genom annonslänk till Bodystore
Hej hej!
Ett fräscht salladsrecept med asiatiska smaker.
Prova att byta ut kycklingen mot tex vannameiräkor (Stora MSC märkta räkor) – Lite nudlar är också gott att blanda salladen med.
Jag användert de HÄR men det är valfritt om ni hellre vill ha äggnudlar eller tex risnudlar.
Detta receptet innehåller en del ingredienser men jag lovar att det inte är så avancerat som det verkar.
Hoppas att ni provar och gillar!
Asiatsk Kycklingsallad med Jordnötssås
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g kycklingfilé
Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1/2 dl japansk soja, gärna tamari
2 msk honung eller sockerfri fibersirap
2 msk olja, tex doft & smakfri kokosolja
1 dl grovhackad koriander
saften av 1 pressad lime
salt, svartpeppar
Jordnötssås:
3/4 dl osötad ekologiskt jordnötssmör
2 msk tamarisoja
1 msk risvinäger
2 msk sweet chili, gärna med mindre socker
1–2 tsk sambal oelek
1/2 dl vatten
Dressing:
1/2 dl risvinäger
1/2 dl sweet chili, gärna med mindre socker
1 msk sesamolja
salt, peppar
Tillbehör:
2 romansallad
1 handfull ruccola
1 handfull hackad koriander
3 rivna morötter
1 röd spetspaprika
4 stycken salladslökar
1 skalad gurka
Salta jordnötter
Instruktioner
Skär kycklingen i mindre bitar, blanda ihop marinaden och låt kycklingen marinera några timmar gärna över natten.
Rör ihop ingredienserna till jordnötssåsen i en kastrull och låt puttra några minuter.
Blanda ihop dressingen.
Stek kycklingen i stekpanna tills den fått fin färg.
Skär grönsakerna i mindre bitar, riv morötterna och blanda med dressingen.
Lägg upp på tallrik, ringla jordnötssåsen över och toppa med jordnötter.
1 kommentar
Det var jättegott!!!