Ingredienser
6 rispapper
4 dl olja
salt
1 avokado
2 dl handskalade räkor
1 rödlök
Dressing:
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk honung
1/2 lime
Sås:
1 dl fraiche
1 dl majonnäs
1 lime, skalet
1 tsk limejuice
salt
Garnering:
100 g löjrom
1 kruka koriander
svarta sesamfrön
Instruktioner
Hetta upp oljan i en vid kastrull eller i en stekpanna till ca 180°.
Bryt rispapperet i mindre bitar, ca 3–4 bitar per ark. Alternativt bryt efter fritering.
Fritera i omgångar ca 5-10 sekunder. Papperet ska bli vitt och hårt. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och låt svalna.
Tärna avokadon, finhacka löken och blanda med räkorna.
Rör ihop marinaden. Rör ihop såsen.
Skeda upp räkröran på rispapperchipsen, skeda lite dressing över och klicka på sås, löjrom och koriander.