Asiatisk nudelssallad (lax eller räkor) med hoisinsås

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore

Hej torsdag!

Nu ska ni få ett riktigt gott recept!
Jag stekte lax till barnen och vannameiräkor till oss men det slutade med att jag tog både ock på min tallrik! Så det kan man ju göra som man vill, servera antingen det ena eller det andra eller både =)

Jag älskar asiatiska smaker! Hoppas ni gör också =)

Laxen och räkorna stekte jag bara hastigt i stekpannan, räkorna är rå så man ser när de är klara, då blir de rosa.
Laxen ska också bara gå hastigt i pannan annars blir den torr.
Salt, peppar räcker! (den HÄR kokosoljan använder jag)

Man kan ju ta vilka grönsaker man vill ha men vi hade morötter, broccoli, purjolök och vattenkastanj.
Jag putsade stammen på broccolin och skar sedan den i skivor, blir så gott i wok!

Välj de nudlarna som just ni tycker bäst om eller som passar i er livsstil.
För lågkolhydratalternativ så har vi ofta de HÄR
Annars så är de HÄR gjorda på 100% råris elelr de HÄR gjorda på 100% bovete bra glutenfria alternativ.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk nudelssallad (lax eller räkor) med hoisinsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 påse råå vannameiräkor 750 g eller ca 600 g laxfilé
4 portioner risnudlar, soba, äggnudlar eller lågkolhydratnudlar
1 burk vattenkastanj
2 morötter, skalade
1 Broccolistånd
4 salladslökar eller 1 bit purjolök
1 solo vitlök, finhackad
1/23/4 dl hoisinsås
1 msk japansk soja
13 msk gochujang (beroende på hur starkt man gillar) (går även bra med 12 tsk sambal oelek)
2 tsk sesamolja
salt, peppar, kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Dela laxen i mindre bitar, stek i fett, salta och peppra.
Stek räkorna i fette tills de blivit rosa, salta och peppra.
Koka nudlarna eller skölj lågkolhydratnudlarna ordenligt.
Rör ihop hoisinsås, hackad vitlök, chilipastan, soja, sesamolja.
Skär grönsakerna i mindre bitar, stek mjuka i fett. Rör ner hoisinsåsen över grönsakerna, rör ner nudlarna.
Servera med valfri proteinkälla.

2 kommentarer

ÅsaS 30 mars, 2023 - 19:05

Oh my.. Den här rätten hamnade på min tallrik idag, och det var ju sååå gott! Vilken tur att ingen annan var hemma, så det betyder att jag har en matlåda imorgon! 😁

Svara
Åse 31 mars, 2023 - 07:29

Kul att höra Åsa! <3

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.