Ingredienser
600 g laxfilé
Marinad:
2 msk pressad limesaft + skalet av 1 lime
1 msk ljus soja, gärna tamare
1 msk finriven ingefära
(valfritt 1/2 msk honung)
2 msk sesamolja
Wokgrönsaker:
1 liten zucchini
2 paprikor
1 purjolök
1 färsk broccoli
sesamolja + kokosolja utan smak (annan olja går bra)
(alfalfagroddar
1 lime)
Instruktioner
Lägg laxen i en påse tillsammans med marinaden, marinera i ca 3 timmar i kylskåpet.
Skär grönsakerna (utom groddarna) i mindre bitar och stek i sesamolja + kokosolja.
Salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast.
Servera med grönsakerna och groddar och limeklyftor.