Hej på er!
Jag måste erkänna att jag äter lite för lite fisk här nere, men idag tänkte jag ändra på det då vi ska äta på El Mesón de La Costa ikväll!
Här bjuder jag på ett laxrecept som jag publicerat förut, men det tål att lyftas fram! MUMS!
På bilden saknas broccoli, men det får ni inte missa – krispig wokad broccoli är ju ljuvligt gott.
Hoppas ni provar och berättar vad ni tyckte!
Skriv utAsiatisk lax med wokade grönsaker
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g laxfilé
Marinad:
2 msk pressad limesaft + skalet av 1 lime
1 msk ljus soja, gärna tamare
1 msk finriven ingefära
(valfritt 1/2 msk honung)
2 msk sesamolja
Wokgrönsaker:
1 liten zucchini
2 paprikor
1 purjolök
1 färsk broccoli
sesamolja + kokosolja utan smak (annan olja går bra)
(alfalfagroddar
1 lime)
Instruktioner
Lägg laxen i en påse tillsammans med marinaden, marinera i ca 3 timmar i kylskåpet.
Skär grönsakerna (utom groddarna) i mindre bitar och stek i sesamolja + kokosolja.
Salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast.
Servera med grönsakerna och groddar och limeklyftor.