Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk kycklingwok med nudlar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1/2 dl japansk soja (tamari tex)
2 msk färskriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1.5 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja / kokosolja
1 msk sesamolja
600 g kycklingfilé
6 salladslökar
250 g grön sparris
1 röd paprika
4 champinjoner
1/2 spetskålshuvud (200 gr.) eller savoykål
1,5 dl torrostade cashewnötter
150 g äggnudlar eller motsvarande
1 påse bladspenat (7080 g)
1 dl kycklingbuljong (vatten + 1 msk kycklingfond)


Instruktioner

Blanda soja, ingefära, vitlök, sambal oelek och 1 msk sesamolja till en marinad.
Skiva kycklingen och lägg i marinaden 15 min.
Tillred nudlarna. Skölj och skiva de vita på salladslöken.
Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (behövs inte om du använder fryst, tinad sparris) och skär i bitar om 5 cm. Ansa och finstrimla kålen.
Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. Stek lök, sparris, champinjnoner och spetskål mjuka i 1 msk olja i ca 2 min.
Tillsätt spenat, kyckling, buljong och nudlar. Blanda och servera rykande het.