Hej hej på er!
Tack för härliga kommentarer igår både på blogg och FB ♥️🙋🏻♀️ Alltid så roligt att höra ifrån er ju!
Har ni också sportlov denna veckan? Eller hade ni förra!?
Här är knäpptyst i huset, Juni har sovit hos kompis i Ängelholm och Alice har sovit hos kusin Liam. Voffsingarna ligger på Noels hus och snarkar och jag äter lunch och tittar på andra säsongen av Hemma igen.
Samlar kraft till att ta mig an vår walk in closet som är i stort behov av upprensning för i morgon ska vi till IKEA och köpa ny inredning.
Igår blev det en gammal klassiker! Kul att ni uppskattar att jag åter lagar gamla recept – man måste ju faktiskt inte uppfinna hjulet gång på gång, eller hur!?
Detta receptet är är nio år gammalt och en så enkel och snabblagad rätt som man kan anpassa enkelt.
Kycklingen blir så god när den fått marinera en stund i allt det gottiga!
Jag vet att jag tjatar mig blå om Better Than Noodles // Spaghetti men de är den bästa lågkolhydratversionen jag själv provat! Den smakar i sig inget (innehåller ingen stärkelse) men har bra konsistens och tar smak av annat (lite som mozzarella)
Haha alltså inte ritkgit meningen att det ska vara skinka i denna rätten men jag hade en påse med skinka / champinjoner från fredagens pizzakväll så jag slängde ner det, såg inte att det även var skinka i – trodde bara det var champinjoner! men det gjorde inget, jag blir bara glad så länge jag kan använda det mesta och kasta så lite som möjligt!
Så klart måste jag laborera lite så jag tillsatte torrostade cashewnötter och ersatte hälften av oljan med sesamolja.
Skriv utAsiatisk kycklingwok med nudlar
- Portioner: 4-6
Ingredienser
1/2 dl japansk soja (tamari tex)
2 msk färskriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1.5 tsk sambal oelek
1 msk rapsolja / kokosolja
1 msk sesamolja
600 g kycklingfilé
6 salladslökar
250 g grön sparris
1 röd paprika
4 champinjoner
1/2 spetskålshuvud (200 gr.) eller savoykål
1,5 dl torrostade cashewnötter
150 g äggnudlar eller motsvarande
1 påse bladspenat (70–80 g)
1 dl kycklingbuljong (vatten + 1 msk kycklingfond)
Instruktioner
Blanda soja, ingefära, vitlök, sambal oelek och 1 msk sesamolja till en marinad.
Skiva kycklingen och lägg i marinaden 15 min.
Tillred nudlarna. Skölj och skiva de vita på salladslöken.
Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (behövs inte om du använder fryst, tinad sparris) och skär i bitar om 5 cm. Ansa och finstrimla kålen.
Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. Stek lök, sparris, champinjnoner och spetskål mjuka i 1 msk olja i ca 2 min.
Tillsätt spenat, kyckling, buljong och nudlar. Blanda och servera rykande het.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
6 kommentarer
Fantastiskt gott!!!!!!
Beställde dessa ”spagetti-nudlar” & testade dom ikväll till din ”The fläskfilegryta” dom var verkligen bättre än alla andra jag testat.. Bättre konsistens, lite mer tuggmotstånd.. Så tusen tack för tipset!! ❤️I Umeå har barnen sportlov v10 varje år, så vardagen rullar på som vanligt..
Cashewnötter är så gott i den här typen av maträtter! Vi gjorde en sötstark currygryta med kyckling härom dagen och sa när vi åt att den varit ännu godare med cashewnötter till.
Gött, dessa nudlar har jag aldrig smakat, måste testa👍🏼👍🏼 Ha en bra tisdag🌹
Oj oj oj. Detta ser verkligen gott ut! 😍
Sportlov har vi inte förrän vecka 10 här uppe. Men nu har jag ju bara vuxna barn, så jag bestämmer lite själv. 😉 Det har lett till att jag har semester tors-fre nästa vecka, då jag och sambon tänker ta en tur ner till Stockholm. 😁👍🏼
Ha det bra. Kram!
Här har vi sportlov nästa vecka.. Så då blir det till att trolla med knäna för att hitta på mat till både lunch och middag till hungriga tonåringar. Och vad tonåringar kan äta då – mängder, såvida maten ”duger”..
Jag är också sån som tar vad jag har och försöker använda resterna från tidigare middagar. Antingen till nya rätter eller som utfyllnad i andra. Ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra..
Nähäpp, nu ska jag ut i demoköket igen och fortsätta steka halloumi till mina sliders.
Ser fram emot att se den nya WICen senare.
Ha en fin kväll! Kram 💕