Mums mums!
Detta receptet kommer från senaste Laga Lätt!
Underbara asiatiska smaker! Ingefärasmaken är underbar! Jag hade lite extra sambal oelek för jag älskar stark mat!
4 portioner
1/2 dl japansk soja
2 msk färskriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
11/2 tsk sambal oelek
2 msk rapsolja
400 g kycklingfilé (jag tog 1000 g för jag behövder proteinet!)
6 salladslökar
250 g grön sparris
1/2 spetskålshuvud (200 gr.)
150 g äggnudlar (gärna fullkorn!)
1 påse bladspenat (70-80 g)
1 dl kycklingbulong (vatten + 1 msk kycklingfond)
Blanda soja, ingefära, vitlök, sambal oelek och 1 msk olja till en marinad. Skiva kycklingen och lägg i marinaden 10-15 min.
Koka upp lättsaltat vatten till nudlarna. Skölj och skär löken i 2 cm stora bitar. Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (behövs inte om du använder fryst, tinad sparris) och skär i bitar om 5 cm. Ansa och finstrimla kålen.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. Stek lök, sparris, och spetskål mjuka i msk olja 2 min.
Tillsätt spenat, kyckling, buljong och nudlar. Blanda och servera rykande het.
Maten är MYCKET godare än vad den ser ut på bilden! Prova! (bilden i Laga Lätt är myyyyycket snyggare! haha!)
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
22 kommentarer
Mycket gott rekommenderas varmt!
Är det LCHF recept? 🙂
Nej äggnudlarna är ju inte LCHF men resterande är kolhydratsnåla livsmedel.
JAG TYCKER DET SER OOOOTROLIGT GOTT UT 🙂
Vad roligt! vi åt wok 2 ggr denna veckan!
Wok är guuuuudagott!!!
Gjorde den i kväll. Var supergod!
Roligt att höra! Jag gillade den också!
Såg receptet i laga lätt och tänkte direkt att det ska jag laga, men just nu har jag en vecka då jag endast dricker god balans shake…
Ja den såg jag också:)) Har inte hunnit testa den än bara. Amen din pild ser god ut också:))
PUSS
Var inget fel på den bilden 🙂 Ser jättegott ut och måste provas!
Detta måste jag bara testa, tack för tipset ; )
Ha en skön dag, kram A-L
Tycker det ser lika gott ut som i min tidning 😉
Det här ska provas i helgen om jag är frisk då 🙂
Haha så snällt 😉 Fullkornsnudlarna gjorde ju att färgen blev lite brundassigare MEN det blev nyttigare ;))
Detta måste ju provas:P
Tycker det ser mumsigt ut ja!
Ska bli spännande att följa hur det går för dig. Jag står stilla just nu så jag funderar på att ”hitt på nåt” 🙂
Måste testa detta känner jag. Fast jag tar nog vitkål och knipplök istället, eftersom det är det jag har hemma.
*spetskål är släkt med vitkålen, inte lika hårt knuten, lite spetsigare i formen och mildare i smaken. (ja, jag jobbar med frukt och grönt irl… 😉 )
//Åsa
Haha vilken tur vi har som har en egen ”frukt & grönt” tant här =)))
en fråga bara -vad är spetskål? här finns bara vitkål tror jag……
Spetskål är spetskål 😉 Ganska lik vitkålen.