Ingredienser
900 gram flankstek
salt peppar
smör och olja att steka i
200 gram salladsmix
12 romanticatomater
2 knippen salladslök
200 gram fettuccine shiratakinudlar
150 gram jordnötter, grovt hackade
PONZUDRESSING:
2 cm ingefära
1 vitlöksklyfta
½ dl tamarisoja
2 msk citronsaft
2 msk limesaft
1 msk risvinäger eller vit balsamvinäger
½ msk sesamolja
SRIRACHAMAJONNÄS:
1 ½ dl majonnäs
2–3 msk srirachasås
GARNERING:
ärtskott
Instruktioner
Skala och hacka vitlök och ingefära. Blanda med soja, citronsaft, limesaft, risvinäger alternativt vit balsamvinäger och sesamolja. Ställ i kylen i minst 1 timme. Sila dressingen innan användning.
Blanda srirachamajonnäsen.
Ta fram köttet ca 1 timme innan det ska tillagas. Putsa bort eventuella senor och hinnor. Torka av flanksteken och salta och peppra den ca 15 minuter innan tillagning.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Lägg ner köttet i pannan när smöret slutat fräsa. Stek köttet lika många minuter på vardera sida som det är tjockt. För medium rosa steks det i ca 2–3 minuter (54 °C i innertemperatur).
Det går även bra att grilla köttet i ca 5 minuter på varje sida.
Vänd flanken några gånger under grillningen.
Låt köttet vila i 15 minuter och skiva det sedan i tunna skivor tvärsöver fiberriktningen.
Skölj nudlarna ordentligt i rinnande vatten. Hetta sedan upp en kastrull med vatten och häll över nudlarna. Salta.
Lägg sallad på tallrikarna, sedan nudlar, tomater, salladslök, ponzudressing, chilimajonnäs, flankstek och jordnötter. Garnera med lite ärtskott.