Ingredienser
- 300 g torsk
- 300 g lax
- färskpressad juice från 2 st lime
- 1 gul paprika
- 1/2 zucchini
- 1 stor gul lökar
- 1 vitlök solo
- 1 röd chilipeppar
- kokosolja att steka i
- 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml
- 3 msk fiskfond alternativt 4 dl äkta skaldjursfond
- 1 msk tamarisoja
- 1 handfull finhackad persilja
- 1 kruka grovhackad koriander
- 1 burk kokosmjölk a 400-500 g
- 200 gr. skalade räkor, gärna stora kungsräkor.
- salt eller Blue Dragon fisksås
Instruktioner
- Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. I en bunke pressa ner limejuice och blanda fisken med salt.
- Skala löken, skiva tunt. Finhacka vitlöken. Kärna ur chilin och skiva tunt.
- Kärna ur paprikan och grovhacka. Skiva zucchinin och skär i grova bitar. Fräs grönsakerna i kokosolja några minuter tills de fått lite färg och mjuknat. Rör ner krossade tomater, fond, persilja och koriander. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Rör ner kokosmjölken och lägg ner fisken. Låt sjuda i ca 5 minuter.
- Häll i kokosmjölk och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter. Smaka av med salt eller fisksås.
- Om stora räkor används, fräs dem hastigt i olja med lite chiliflakes och vitlökspulver. Vänd ner räkorna i soppan och servera.
- En klick yoghurt är gott till.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6