Ingredienser
- 2 små gula lökar
- 2 msk hackad färsk koriander
- 1 msk kokosolja
- 1,5 msk röd curry
- 800 ml kokosmjölk (t.ex Santa Maria Extra Creamy)
- 2 dl vatten
- 1 färskpressad lime (juice)
- 2 msk fisksås
- 2 msk konc. fiskfond
- 1 msk tamarisoja
- 2 strimlade morötter
- 1 handfull sockerärtor
- 800 g torsk (eller lax)
- 1 knippe strimlad salladslök (roten och lite av gröna stjälken)
- Färsk koriander
Instruktioner
- Fräs skivad lök och hackad koriander i kokosolja.
- Rör sedan ner röd curry och låt fräsa med ett tag. Häll i kokosmjölk, vatten, fiskfond, fisksås, tamarisoja, limejuice och låt sjuda.
- Strimla morot och lägg ner tillsammans med sockerärtor.
- Skär den tinade torsken i kuber och rör ner och låt sjuda i 2-3 minuter.
- Strimla salladslöken och rör ner.
- Toppa med hackad koriander och valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6