Asiatisk fiskgryta med lax eller vit fisk

av Åse

Hej hej!
Synd att säga att jag är pigg idag, trots att jag lade mig 22 i går!
maken satt uppe och jobbade till 2 och då vaknar jag titt som tätt, helt förvirrad och ropar efter honom för att höra att han inte somnat i soffan! Haha! Sovit lite smått oroligt i natt överlag så det känns som jag sovit tre timmar i natt.
Nåja – nya tag i dag!
Det var ett kärt återseende med både gym och PT Thessan i går.
Hela kroppen fick sig en genomkörare så det känns gott i kroppen nu. Lite försämrad kondition, det märkte jag av men jag var stabil och så mycket styrka hade inte försvunnit.

Till middag sedan blev det fiskgryta! Gottigott gott!

Lillörda var det ju så jag hade köpt ett gott passande vin, DETTA.
Asiatisk mat som är sötsyrlig kräver ett litet sötare vin och just detta är lagom sött, inte FÖR sött. 10 g socker per liter, det funkar för mig!


Jag serverade (kalori och kolhydratfria) nudlar till som jag stekt i sesamolja och lite tamarisoja.

Jag rekommenderar lax till detta receptet även om vit fisk också fungerar, men personligen tycker jag att lax ger mer smak.


Till dessert blev det sockerfri lakritsglass – såååååå gott!
Recept kommer senare idag!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Asiatisk fiskgryta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

  • 2 små gula lökar
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk kokosolja
  • 1,5 msk röd curry
  • 800 ml kokosmjölk (t.ex Santa Maria Extra Creamy)
  • 2 dl vatten
  • 1 färskpressad lime (juice)
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk konc. fiskfond
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 handfull sockerärtor
  • 800 g torsk (eller lax)
  • 1 knippe strimlad salladslök (roten och lite av gröna stjälken)
  • Färsk koriander

Instruktioner

  1. Fräs skivad lök och hackad koriander i kokosolja.
  2. Rör sedan ner röd curry och låt fräsa med ett tag. Häll i kokosmjölk, vatten, fiskfond, fisksås, tamarisoja, limejuice och låt sjuda.
  3. Strimla morot och lägg ner tillsammans med sockerärtor.
  4. Skär den tinade torsken i kuber och rör ner och låt sjuda i 2-3 minuter.
  5. Strimla salladslöken och rör ner.
  6. Toppa med hackad koriander och valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

9 kommentarer

Christina Sandqvist 9 april, 2024 - 21:52

Mycket god! Ska laga den fler gånger.






Svara
Stina 1 februari, 2017 - 21:34

Supergod gryta 👌🏻 Bjöd dhgänget på den

Svara
Åse 1 februari, 2017 - 22:31

Åh härligt Stina!! ❤❤❤

Svara
Maria 25 april, 2016 - 21:00

Underbart recept på fiskgrytan.
Undrar dock lite över nudlarna. Kan jag köpa motsvarande i typ ICA. Lite knöligt att beställa eller?

Svara
Åse 25 april, 2016 - 21:48

Finns på Ica Maxi 🙂 Shiratakinudlar!

Svara
alexandra 7 april, 2016 - 15:29

Hej Åse!
Jag funderar på att köpa hem träningsprogrammet som du och Vickan kör. Har inga som helst redskap hemma dock.. Vad behöver man?
Kram och tack för bästa bloggen som jag följt nästan från start!

Svara
Åse 7 april, 2016 - 21:32

Hej!!
Hantlar, bänk (stabil stol) och hopprep 🙂

Svara
Alexandra 7 april, 2016 - 21:59

Behöver man olika hantlar? Eller räcker det om man satsar på 1 par? ?

Svara
Åse 7 april, 2016 - 22:00

Du kommer behöva öka på allt eftersom du blir starkare! Beginners: 3-6 kilo

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.