Ingredienser
- 1 kilo flankstek
- 4 små knippmorötter
- 1 knippe salaldslök (ca 4–5 st)
- 4 handfulla böngroddar
- 3 handfulla sockerärtor
- 100 g röd mangold eller liknande bladgrönsaker
- Nudlar
- Köttmarinad:
- 1/2 dl Balsamvinäger
- 1/2 dl Olivolja
- 1/2 dl soja
- 1–2 rivna vitlöksklyftor
- Några varv med salt och pepparkvarn
- Grönsaksmarinad:
- 2 dl thai soja (mindre om tamari används)
- 2 msk sesam
- 2 msk fisksås
- riven Ingefära 2 msk
- 1 lime, juicen
- 1 kruka grovhackad koriander
- 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
Instruktioner
- Förbered marinaderna.
- Marinera köttet i köttmarinaden.
- Strimla grönsakerna och marinera dem i marinaden.
- Grilla köttet på het glöd ca 7-8 minuter och skär sedan enligt anvisningar i blogginlägget.
- Lägg upp nudlarna, lyft upp grönsakerna från marinaden och lägg köttet på tallrik.