Ingredienser
1 kg lövbiff eller flankstek
1/2 dl rapsolja
2 msk japansk soja, gärna tamari
2 msk fishsauce
2 msk honung eller annan sötning som fibersirap
3 vitlöksklyftor, finhackad
1 tsk chiliflakes
Sallad:
1/2 färsk vitkål eller rödkål, strimlad
2 st krispsallad, strimlad
2 morötter, strimlade
2 röd paprika, strimlor
1/2 gurka, tunna stavar
4 st salladslök, strimlad
Till servering: 250 g äggnudlar eller lowcarb nudlar, kokta
150 g jordnötter, grovt hackad
Garnering: 2 lime, halverade, koriander
Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 dl risvinäger
3 msk jordnötssmör
2 msk oystersås
2 msk sweet chili
2 msk sesamolja
<1 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor, finriven
Instruktioner
Strimla köttet, blanda med marinaden, marinera i ca 1 timme i kylen.
Förbered alla grönsakerna och lägg i en stor skål.
Under tiden blanda ihop ingredienserna till dressingen genom att mixa ingredienserna med stavmixer.
Blanda ner salladslöken.
Stek köttet hastigt i het panna, lägg åt sidan. Torka ur pannan och fräs grönsakerna med lite olja.
Servera med nudlar. Toppa med dressingen, jordnötter och koriander.