Gooood middag!
Har nyss kommit från min kiropraktor och vid 14 ska min PT Thessan massera mig – känner mig som en brottare just nu – såååå stenhård i axlarna och hade en rejäl låsning i axlarna så blir en fixa-mig-dag!
I går åt vi så gott! Grillad marinerad flankstek, så gott till grönsaker och en god sås eller som vi gjorde igår, en asiatisk biffsallad!
Viktigt är att inte övergrilla köttet, vårt kunde varit lite mindre grillat i går tycker jag!
Ca 7-8 minuter på het glöd eller direkt värme på gasol eller till innertemperatur 58 grader. Vänd ofta. Låt vila i smörpapper i ca 10 minuter. Sedan är det även superviktigt att skära köttet tvärs i tunna skivor över muskelfibrerna (de är väldigt tydliga så man ser dem lätt) – om man skär köttet längs fibrerna så blir köttet oätligt! (skosula)
Jag marinerar köttet först i balsamvinäger, olivolja och tamarosoja. Inte supervitkigt med måtten men ca hälften av allt.
Pressa i 2 vitlöksklyftor och släng i några varv salt och peppar också.
Man kan givetvis välja annat kött än flankstek till den här! Prova kyckling eller lax!
Marinaden till grönsakerna består av sesamolja, soja (tamari eller liknande), fishsauce, chili, ingefära, lime, koriander. (vitlöken tog jag till köttmarianden)
In i kylskåpet några timmar!
Rör ihop ingredienserna till grönsaksmarinaden och ställ kallt.
Blanda grönsakerna i marinaden.
Flanksteken redo för grillen!
Favorit! Better than noodles! (adlink)
Fäääärdigt! YUM!
Asiatisk biffsallad
- Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kilo flankstek
- 4 små knippmorötter
- 1 knippe salaldslök (ca 4–5 st)
- 4 handfulla böngroddar
- 3 handfulla sockerärtor
- 100 g röd mangold eller liknande bladgrönsaker
- Nudlar
- Köttmarinad:
- 1/2 dl Balsamvinäger
- 1/2 dl Olivolja
- 1/2 dl soja
- 1–2 rivna vitlöksklyftor
- Några varv med salt och pepparkvarn
- Grönsaksmarinad:
- 2 dl thai soja (mindre om tamari används)
- 2 msk sesam
- 2 msk fisksås
- riven Ingefära 2 msk
- 1 lime, juicen
- 1 kruka grovhackad koriander
- 1 liten röd chili, urkärnad och finhackad
Instruktioner
- Förbered marinaderna.
- Marinera köttet i köttmarinaden.
- Strimla grönsakerna och marinera dem i marinaden.
- Grilla köttet på het glöd ca 7-8 minuter och skär sedan enligt anvisningar i blogginlägget.
- Lägg upp nudlarna, lyft upp grönsakerna från marinaden och lägg köttet på tallrik.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Ska det verkligen vara 2 dl soja?! Gjorde enl recept och använde Tamarisoja men den smaken tog över helt. Det blev vansinnigt salt…!!
Hej! Jag använde thai soja och den är lättare. Tamari får man ev ta lite mindre av om man är känslig för sälta. Grönsakerna ska bara marineras, man lyfter upp dem från marinaden annars blir det för salt misstänker jag.
Så fräscht och gott det ser ut. Så bra att du lägger ut bilder på flaskorna till marinaderna. Ska laga det vid tillfälle. Jag åt på en asiatiskt restaurang för några dagarsedan wokade grönsaker i kokosmjölk med ingefära i och det var supergott.
Wow!!! Ser verkligen läckert ut!
Hej Åse,
Kunde inte komma in på din föregående kommentar från förmiddagen. Sidan kunde inte hittas 🙁 Senaste inlägget nu är Fajitabuffé extra allt. Var tog det andra inlägget vägen? 🙂
Hej!
Vilket inlägg tänker du på? Sista inlägget på bloggen är Asiatisk biffsallad.
Men så gott! Och bra att kunna utesluta kött och lägga till fisk, det gillar vi här i familjen med en ”vegetarian to be” 🙂 Den ska vi absolut testa.
Härligt med fixa-till-sig-själv-dagar, såna behövs ibland! Har precis varit på lunchyoga på jobbet och ska snart smita iväg på massage också. Bra tisdag!
Hoppas det gör susen och du njuter av resten av veckan!
Hoppas tisdagen böev grym med massage som pricken över i:et! =)
Jag har nyss postat ett vegetariskt recept så kika in! KRAM
Åh, vad gott! Nu måste jag göra asiatiskt snarast. Tack för alla supersmarriga recept och ha en skön sommar!