11,7K
Nya tulpaner inför helgen så klart!?
Är ni fredagspeppade?
Vi har en lugn och skön helg framför oss! Ska bara vara hemma och fixa och mysa med barnen!
Ska strax sätta mig och fundera på vad vi ska äta ikväll. Får barnen bestämma så blir det Tacos men njääääääääää.
Ni kanske ska äta detta receptet? =)
I går hade vi grannarna här på middag – eller AW som vi sa, fast vi har en pappaledig och en studerande men ”After” passade ju bra 😉
Nåväl, 4 vuxna (6 om vi ska räkna in mina 18-åringar som nästan vuxna) och 7 barn och då blir det enklast att göra någon form av gratäng tycker jag!
”Åses kyckling” har jag lagt ut här förr men här kommer det igen! Min absoluta kycklingfavorit!
Jag fick receptet av min kompis Michaela för 16 år sedan, hon kallade den Michaelas kyckling men nu är den min, haha!
Blanda ihop ingredienserna till såsen!
Slurp! Låt stå kallt så smakerna får gotta till sig!
Vi drack denna spanjoren till. Gott!
Jag hann inte ta innan kidsen hade gått loss på formen! Haha!
Jag serverade bl.a rött ris till! Min favorit när jag ökar upp kolhydraterna!
Världens goaste 1-åring med gurkan i högsta hugg! Skriv ut
Hej hej!
Och Happy Friday så klart!
Nya tulpaner inför helgen så klart!?
Är ni fredagspeppade?
Vi har en lugn och skön helg framför oss! Ska bara vara hemma och fixa och mysa med barnen!
Ska strax sätta mig och fundera på vad vi ska äta ikväll. Får barnen bestämma så blir det Tacos men njääääääääää.
Ni kanske ska äta detta receptet? =)
I går hade vi grannarna här på middag – eller AW som vi sa, fast vi har en pappaledig och en studerande men ”After” passade ju bra 😉
Nåväl, 4 vuxna (6 om vi ska räkna in mina 18-åringar som nästan vuxna) och 7 barn och då blir det enklast att göra någon form av gratäng tycker jag!
”Åses kyckling” har jag lagt ut här förr men här kommer det igen! Min absoluta kycklingfavorit!
Jag fick receptet av min kompis Michaela för 16 år sedan, hon kallade den Michaelas kyckling men nu är den min, haha!
Blanda ihop ingredienserna till såsen!
Slurp! Låt stå kallt så smakerna får gotta till sig!
Vi drack denna spanjoren till. Gott!
Jag hann inte ta innan kidsen hade gått loss på formen! Haha!
Jag serverade bl.a rött ris till! Min favorit när jag ökar upp kolhydraterna!
Världens goaste 1-åring med gurkan i högsta hugg! Skriv ut
Åses Kyckling
Ingredienser
- 600 g grillat kycklingkött (1½ kyckling)
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- 2 msk dijonsenap
- 1½ tsk Santa Maria dragon
- 1½ tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
- 1½ tsk Santa Maria franska örter
- 0,5-1 tsk salt
- 1 riven/pressad vitlök solo
- 150 g riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Gör först såsen dvs blanda fraiche, grädde, chilisås och kryddor och ställ kallt i några timmar innan.
- Fördela kycklingen i en form och häll sås över + riven ost
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med sallad och ris, för lågkolhydrat servera med blomkålsris.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
15 kommentarer
Hej Åse!
Var har du köpt din fina gratängform som du serverar alla goda rätter i?
Mvh Marie
Hej! Jag har många formar! Vilken tänker du på?
Bättre sent än aldrig 😊 Har sparat detta recept sedan du lade ut det och igår blev det äntligen lagat. Supergott 👌🏼
En kanske dum fråga men vad menas med vitlök solo?
Kul att höra! Vitlök solo är en speciell vitlök, de där som är hela och inte i klyftor. Googla så ser du hur de ser ut 🙂
Kycklingen redan tillagad när den sprids i formen, yes ?
Ser lite pulled ut liksom.
Ser gott ut.
Pia
Ser jättegott ut så det här ska jag laga ikväll. Osten, ska den vara i såsen eller bara ovanpå hela härligheten innan man skjutsar in den i ugnen?
Tack för alla fina recept! Älskar din fläskpannkaka och ostbröden. Är numera glutenintolerant och har hittat massor med goda recept hos dig!
Hej! Kanske sent svar 😉 Men den ska på gratängen =)
Det ser jättegott ut, detta ska definitivt provas. Salladen ser också grymt god ut, vad har du för kryddor, oljor, vinäger mm i den. Jag lyckas aldrig få till smakerna i min sallad. Tar tacksamt emot tips!
Hej! jag har alltid enbart vit balsamvinäger, olja (varierar olja) salt och peppar =)
Detta är ett av våra favoritrecept?? Tror att vi har bjudit alla vi känner på denna gratängen o alla älskar den!!!
Härligt recept! 🙂 Lite likt det ett som Vickan har, men inte riktigt. Ska även testa detta! 🙂 Kyckling älskar jag!
Vill också önska dig en riktigt fantastisk helg!
Kram! <3
Det kan ha varit jag som grävde i gratängen innan du tog bild. Inte första gången det händer heller. Att jag aldrig lär mig ? ?
Supergott var det iaf. Som alltid ?
Haha!! Äh du gjorde mig bara en tjänst! Roligare ju att inte bara se ytan på den ?
Kram! ?