Visst, vi är inte mer än halvvägs in i februari men ni vet liksom jag att tiden går fortare än kvickt och plötsligt så har vi varma dagar i april (ok, söderöver då) där vi kan sitta ute och grilla om kvällen!
Hur längtig blir jag inte!
Sista två åren har vi grillat mycket Entrecote när vi grillat, ja inte bara grillat utan stelt i panna eller kört sousvide.
Jag tycker att det är ett smakrikt kött!
Jag marinerar gärna köttet först för att det ska bli saftigt och mörat.
En syrabaserad marinad gör att proteinet bryts ner så jag marinerar i kylskåp i ca 4 timmar. Det blir perfekt!
Marinad:
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk soja
1 tsk grillkrydda
1 tsk paprikapulver
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
2 tsk vitlökspulver
ca 1 tsk salt
ca 1 tsk svartpeppar
Klassiska tillbehör som rotfrukter i ugn och en god vitlökssås eller bearnaise tycker jag nästan är godast till Entrecote!
Rotfrukter:
1 kg valfria rotfrukter, skalade
2 msk olvolja
1 rödlök, klyftad
1 tsk salt
2-3 tsk timjan, torkad
Sätt ugnen på 200 gr.
Skala rotfrukterna och skär dem i klyftor. Lägg på plåt och ringa olja över och salta och krydda. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Snabb-bea är ju så enkelt att göra!
Med en stavmixer blir bearnaisen klar på nolltid 🙂
1 helt ägg
2 msk dijonsenap
2 dl rapsolja
1/2-1 msk citronjuice, färskpressad
salt, peppar
1 dl hackad färsk dragon
Lägg i alla ingredienser utom dragon i en hög bägare, sätt igång stavmixern i botten och vippa lite på den medans den förs upp och ner. När majonnäsen är klar, rör ner dragonen.
Till detta tycker jag att In the MOOD for Shiraz Cinsault, 2022 skulle vara en match made in heaven!
In the MOOD Shiraz Cinsault från Sydafrika är uppföljaren till succén In the MOOD for Chenin Blanc!
Ett mycket mångsidigt rött för den som föredrar fylliga, silkeslena och smakrika viner.
En guldmedaljör minsann!
In the MOOD vann guld på Gilbert & Gaillard International Challenge 2023
Det är ett fylligt, rubinrött vin med mycket känsla och kropp.
Vinmakaren har även valt att addera bland annat Cinsault i blenden som bidrar till mjuka tanniner med sina örtiga och rödbäriga toner.
För att matcha detta vin bör du välja en maträtt med en stark smakprofil som kan hålla jämna steg med vinets intensitet.
Förslag: Kötträtter, gärna rökt kött, grillat kött, lammkött eller stekt oxfilé. Vinet passar ypperligt till ostar som cheddar, parmesan och blåmögelost.
Vegetariska rätter, gärna linsrätter med orientaliska smaker av tex chili och spiskummin är också ett bra val.
In the MOOD kommer i en 3 liters box för det konkurrenskraftiga priset 199 kr.
Art nr 5972308 | 3000 ml | Alk 14% | Socker: 0,5 g/100ml | 199 kr
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
”Proteinet bryts ner” vad menas/är syftet med det? Är det att köttet blir mörare eller vad? Hälsningar en som frågar för att få veta och sen ”härma” och laga ditt recept.
Yes precis! 😄
Smaklig spis!
Hej du underbara människa. Jag älskar att följa dig. Tack för dina inlägg.
Var kan jag hitta dessa fina rödvinsglas? Så härliga. Tack på förhand. Från Sevim
Hej! Tack! 🙏🏻💕 för rara rader! De hittar du HÄR