Hej på er!
Happy fredag på er, ni alla!
Här bjuder jag på ett riktigt smarrigt pajrecept från min bok VIKTMINSKNING MED LCHF (version 2)
Detta passar alla oss som vill hålla nere på spannmål och gluten, och även onödig stärkelse.
Använd detta recept när du behöver crunch till pajer eller smul istället för till exempel smulade digestivekex som i cheesecake i glas.
Skriv utÄppelsmulpaj (lchf, lowcarb, glutenfri)
- Portioner: 6
Ingredienser
SMULDEG:
100 gram smör
3 dl mandelmjöl (eller hasselnötsmjöl)
3 dl kokosflingor
2–3 msk sockerersättningsströ (Nick’s)
2 tsk vaniljpulver
5 äpplen
1 tsk malen kanel
2 tsk sockerersättningsströ
RÅKRÄM:
5 äggulor
75 gram sockerersättningsströ
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
Instruktioner
Värm ugnen till 225 °C.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i smala klyftor och lägg i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötning och rör sedan om.
Tärna smöret och mixa ihop med övriga smul degsingredienser till en kladdig röra.
Klicka ut den jämnt över äppelklyftorna.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter.
RÅKRÄM
Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning och vaniljstångens innehåll.
Vispa vispgrädden fluffig och rör sedan ner i äggsmeten.
Servera pajen med råkrämen.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Älskar dina nyttiga recept ❤️
TACK ❤️