Vi har såååå mycket äpplen, riktiga ”snövit” äpplen och nu kan jag inte skicka med fler äpplen till fröknar/förskolefröknar 😉
Så jag gjorde en äppelpaj till barnen, till mellis efter skolan. Smakade en ytte-pyttebit och majgadd, vad gott!
Ca 6 portioner
Smuldegen:
75 g hasselnötter
75 g sötmandlar
50 g kokosflingor
100 g smör
Sukrin efter smak
Kanel
Skala och skär äpple i tunna skivor, lägg i ugnsform, krydda med ganska mycket kanel och ca 1/2+ dl sukrin. Mixa nötter + kokosflingor i matberedare med knivar och mixa sedan även ner smöret skuret i mindre bitar. Fördela smuldegen över äpplena och toppa med lite sukrin, grädda ca 20-25 min i 200 grader!
Servera med vispad grädde, eventuellt smaksatt med ekologisk vaniljpulver
Man kan använda bär eller rabarber om man vill ha mindre kolhydrater!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
21 kommentarer
Hej igen! Jag är nog blind men hur manga äpplen i pajen? Och vad tror du om att toppa med sötströ, det har jag redan inhandlat ju :)) Eller vilka bär skulle du rekommendera, tanker på frysta bär möljigt om man har hallon blåbär…? mvh Marie
Hej! Är ok att att använda candelrel istället för sukrin?
Klart man måste provsmaka! 😉 Hur ska man annars veta att det är mums!? Och äpplen ”måste” man ju faktiskt äta nu, allra helst när man har egna i trädgården (…och så är det ju säsong för just svenska äpplen nu + mycket godare än alla besprutade och importerade äpplen som fyller butikernas hyllor…) Så en äppelpaj får det bli till efterrätt i helgen.
Jag försöker sköta mig med maten, men eftersom jag jobbar med just frukt och grönsaker till vardags, så ser jag ju alla säsongsvaror på ett helt annat sätt nu, än tidigare. Så jag äter faktiskt rotfrukter i ganska stor mängd för tillfället. MEN, då drar jag in på annat istället. Klarar mig riktigt bra ändå. Håller vikten och mår bra. Och det är det som är det viktigaste för mig.
Kram och ha det gott!
ÅsaS
Tack för detta recept. Tog upp en påse rabarber ur frysen igår och satte mig nu vid datorn för att leta recept. Men jag utesluter nog sötningsmedlet, har ju vant av mig. Skall bli intressant om sambon gör en ”sur” grimas 🙂
Vart hittar man Sukrin…?
Vet lixom inte vad jag ska leta efter riktigt.
Sen när det gäller honung har jag funderat på om alla honungar är lika bra.
Jag är uppväxt med biodling så när jag var liten hade vi nyslungad honung emellanåt,
DET är nog bland det godaste som finns!
Något som är lite trist med att dra ner på det vita mjölet o kolisarna är att det ska ersättas med nötter och mandelmjöl och så vidare. Jag har barn som ska undvika nötter p.g.a. allergi så då är det svårt för mig att använda det i mat/bak.
Har du nåt tips på nåt annat man kan använda?
Mörk honung är bättre än ljus och som alltid så är det ju alltid skillnad på livsmedel beroende på hur och var de är odlade, fraktade, framställda etc.
Tyvärr så har ju nötter bra bakegenskaper och har man allergi i familjen så är ju fröbröden/fröknäcken det man i stället kan använda.
gud va gott!
Jag älskar detta recept, jag tror det är perfekt med farinsocker på toppen.
Denna måste testas 🙂
en pytte bit som du skrev blir ju himla svårt när det ser så gott ut så den får vänta ett tag tills jag är 100% tillbaka på rätt vana…..
Håller med! Jag smakade för att jag var tvungen 😉 kan ju inte lägga upp saker här utan att ha smakat =)
Jag ÄLSKAR din blogg och är lite besatt av den! Jag skulle vilja önska att du gav ut en bok.
Haha vad söt u är 😉 Roligt att höra!
Vad det ser gott ut! Det blir test någon dag. Har fått äpplen av en kompia. 🙂
Åå vad gott det såg ut, får prova och se om mina svåra barn gillar det!! 😉
Majgadd ha ha Den kommer jag sno 🙂
hehe=)
Är det ok med sukrin åt barn? Ser super gott ut!
Ja sukrin är helt naturligt. Honung är ännu naturligare men innehåller fruktos och mycket kolhydrater.
Åh vad gott det ser ut!! MÅSTE prova detta!! 🙂