Ingredienser
- 4 äpplen
- 3 dl mandelmjöl
- Sötning med sötma motsvarande 0,5 dl socker
- 2 dl sockerfri äppelmos
- 1 dl hackad, rostad mandel
- 125 gram smör
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
Råkräm
- 5 äggulor
- 5 dl vispgrädde
- Sötning motsvarande 75 gram socker
- 1 vaniljstång
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg i pajform (gärna modell mindre). Strö den hackade och rostade mandeln ovanpå.
- I en matberedare med knivar blanda övriga ingredienser. Fördela degen ovanpå äpplena som ett täcke.
- Grädda i ca 35 minuter och servera med lite lättvispad grädde, eller råkräm (se receptet för äpplekaka)
- Råkrämen: Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning och vaniljstångens kärnor.
- Vispa grädden fluffig och rör sedan ner i äggsmeten.