Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äppelpaj med mandeltäcke och råkräm (glutenfri, sockerfri)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 3 dl mandelmjöl
  • Sötning med sötma motsvarande 0,5 dl socker
  • 2 dl sockerfri äppelmos
  • 1 dl hackad, rostad mandel
  • 125 gram smör
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver

Råkräm

  • 5 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • Sötning motsvarande 75 gram socker
  • 1 vaniljstång

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg i pajform (gärna modell mindre). Strö den hackade och rostade mandeln ovanpå.
  3. I en matberedare med knivar blanda övriga ingredienser. Fördela degen ovanpå äpplena som ett täcke.
  4. Grädda i ca 35 minuter och servera med lite lättvispad grädde, eller råkräm (se receptet för äpplekaka)
  5. Råkrämen: Vispa äggen pösiga tillsammans med sötning och vaniljstångens kärnor.
  6. Vispa grädden fluffig och rör sedan ner i äggsmeten.