Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 200 gr. bönpasta (torr vikt)
- 5 dl god tomatsås
- 1 dl grädde
- 1 dl riven parmesan
- 2 msk konc. grönsaksfond
- 1/2 dl grön pesto
- 1 tsk torkad basilika
- 150 g mozzarella (1,5 kula)
- 5 körsbärstomater
- smör att steka i, salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Koka pastan enligt anvisning. Låt rinna av och rör ner lite olivolja.
- Stek kycklingfiléerna i smör tills de fått fin färg, salta och peppra. Låt fortsätta steka under lock i ca 10 minuter. Skiva upp kycklingen när den svalnat.
- Riv parmesanen, skiva mozzarellan.
- Koka upp tomatsås med pesto, grädde, fond, basilika. Låt sjuda i 5 minuter, rör sedan ner parmesan.
- Lägg upp pastan i en ugnsform, häll tomatsåsen över, fördela skivad kyckling ovanpå och lägg över mozzarellan. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
- Servera med lite färsk basilika och gärna en god sallad.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4