Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mozzarellabakad kyckling och bönpasta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 gr. bönpasta (torr vikt)
  • 5 dl god tomatsås
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1/2 dl grön pesto
  • 1 tsk torkad basilika
  • 150 g mozzarella
 (1,5 kula)
  • 5 körsbärstomater
  • smör att steka i, salt och peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Koka pastan enligt anvisning. Låt rinna av och rör ner lite olivolja.
  3. Stek kycklingfiléerna i smör tills de fått fin färg, salta och peppra. Låt fortsätta steka under lock i ca 10 minuter. Skiva upp kycklingen när den svalnat.
  4. Riv parmesanen, skiva mozzarellan.
  5. Koka upp tomatsås med pesto, grädde, fond, basilika. Låt sjuda i 5 minuter, rör sedan ner parmesan.
  6. Lägg upp pastan i en ugnsform, häll tomatsåsen över, fördela skivad kyckling ovanpå och lägg över mozzarellan. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Gratinera i ugn ca 20 minuter.
  7. Servera med lite färsk basilika och gärna en god sallad.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4