Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ÄPPELKAKA (lowcarb, glutenfri)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

4 ägg
1,75 dl sötning typ Nick’s Use like Sugar
100 g smör
3/4 dl mjölk eller grädde
3 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 nypa salt

4 syrliga äpplen
50 g smör
2 msk kanel


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med grädden. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna (utom kanalen om den inte ska in i smeten) och vispa ner i smeten.
Vispa ihop i 30 sek.
Skala och kärna ur äpplena och klyfta. Stek i smör några minuter. Pudra över kanel och låt allt småputtra någon halv minut. Fördela äpplena över smeten och tryck ner dem lite.
Smöra en springform eller sockerkaksform på ca 22 cm i diameter. Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna.