Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Hej raringar!
Andra helgen som vi vaknar till VÅRSOL – det är så välbehövligt!
Vi ska strax bege oss mot IKEA och sedan vidare för att köpa toppdress, Jape grönfri och sedan ska gräsmattan vertikalskäras. Jag måste köra lite med brännaren på plattorna där gräset börjat växa (och spraya med ättika)
Det blev grillat till Frunch i går eftermiddag! Bockwurst och Kabanoss med hög kötthalt, coleslaw, hot bearnaise och mozzarella frittar.
Lite solhäng på Solsidan – ojoj vad där kommer vara varmt i sommar! 7 grader igår och jag fick ta av mig min fuskis när jag satt där.
I fredags gjorde jag en bytta glass till oss – MUMS!
Köpte en apelsinessens mest för att ha till vissa drinkar där cointreau ingår -som ersättare för att få en helt sockerfri drink.
Apelsinessens (livsmedelsarom) finns på lite olika ställen, panduro tex – Jag beställde min från www.strosselannat.se
Man kan självklart skippa essencen och ha i pressad apelsinjuice i. Jag använde bara skalet + essence tills önskad apelsinsmak uppnåddes.
Och angående mina recept som jag nämner som sockerfria – de är fria från VITT socker och innehåller produkter som ersätter socker = Sockerfria.
Är man sockerberoende så undviker man självfallet både socker och sötningsmedel.
Dessa recept som smakar sött är till för sådana som mig som hellre ersätter socker med ersättning de gånger man äter sött. Det påverkar varken mitt sug eller påverkar mitt blodsocker (jadå, jag mäter för att ha koll när jag lägger ut recept) – men sådant är så klart individuellt. Alla är unika, har olika förutsättningar och det ör viktigt att veta ens egna gränser.
I detta receptet så ersatte jag socker med både Nick’s Use Like Sugar och Fiber Syrup Varför? Jo för att som vanligt tycker jag att en kombination av olika sockerfria sötningskällor ger bäst smak och just i glass är fiber syrup bra för det gör glassen mjuk när den fryser.
SÅ GOD! Till det hade jag lite sockerfri chokladsås
Skriv utApelsinglass – sockerfri
Ingredienser
Grundrecept
4 stora ekologiska äggulor
4 dl ekologisk vispgrädde
2–3 msk sötning, rek: Nick’s Use Like Sugar
2 msk Fiber Syrup
Apelsinglass
skalet av 2 apelsiner
Apelsinessens (livsmedelsarom)
alternativt. saften från apelsinerna
Instruktioner
Vispa äggulorna riktigt pösiga tillsammans med sötning.
Vispa ner grädden, apelsinskal, apelsinessens (eller saften från apelsinerna).
Sätt på glassmaskinen och rör ner smeten.
Kör till lagom konsistens, häll sedan upp i bytta och frys in tills glassen serveras.
Det går utan glassmaskin, häll då ner i bytta och ställ i frysen och rör 1 gång i timmen till glasskonsistens.
2 kommentarer
Hej Åsa. Hur mycket saft ska man ha i glassen?
Jag hade tagit sammanlagt 1 dl apelsinsaft men då måste du ta bort 1 dl grädde