Till kvällis i dag gjorde jag en supergoood och energisnål GI efterätt/mellis! I bland överträffar man sig själv! Haha! Maken var dock sur för att jag bara gjorde vars en portion 😉
Till 2 person:
2 äpple
kanel
11/2-2 tsk sukrin alt socker, annat sockerersättningsströ
1 dl AXA granola Multi Crush (musli)
11/2 dl kesella 1% smaksatt med lite funlight Appear, vaniljpulver, lite vaniljextrakt och sukrin. (tror det räcker med appear saften och lite vanilj egentligen!)
Skär äpplena i mindre bitar och häll kanel + sukrin över efter smak, värm i micron tills äpplena blivit mjuka.
Låt svalna lite.
Varva sedan äpple, vaniljkesella och müslin i glas!
Per person:
194 kcal
2, 3 g fett
31 g kolh
13 g protein
5 pro points
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Mmm ska provas till fredagsmyset imorgon! För mig som ”bytat” från lc till vv är det superbra att du anger dina recept i propoints. Kycklingpajen var uppskattad 🙂
Kram
Ungefär så där brukar jag också göra. Fast jag kokar äpplena i en gryta på spisen och smaksätter med kanel och lite sötning. Men man ska inte koka för länge, utan bara koka upp, annars blir äpplena så mjöliga, och det är ingen höjdare.
Jag brukar oftast ha lättglass till, men nästa gång ska jag testa vaniljkesella. 🙂
Tack för tipset!
Kram.
Mums vad gott!! Jag brukade skiva äpplen, krydda med kanel, lägga på lite havregryn, in i micreon och servera med marsan färdiga vaniljsås förut när jag viktväktade, det var ett riktigt favoritmellanmål hi hi
Har du provat vaniljkesellan som man kan köpa färdig? Jag har inte gjort det men funderar på om man skulle kunna ha det till?
Tack sötaste du för alla recept!!
Jaaaaa så gjorde jag också!! Fast med vaniljvisp ;)))
Kesella vanilj är jättegod! Jag har inte använt den för att det är tillsatt socker men lite grann kan man ju ha!! I GI gourmet är ett liknande recept som mitt ovan fast med bär, Granola müsli, 1 dl turkyoghurt och ½ dl vaniljkesella.
Ikväll gör jag också äppelpaj i glas, det är en sak som är säker. 🙂
=)) KRAM!
Lätt och med säkerhet gott, måste prva. Det där med hackade nötter istället blir nog nåt för mig.
Oh, det lät smarrigt!
Någon gång när det står lyx på menyn så skall jag testa detta, dock utan müsli då jag äter enligt LCHF och förmodligen även utan sukrin. Men det skall nog bli finemang även utan extra sötningsmedel, och kanske med lite malda nötter istället för müsli! 🙂