Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 st röda paprikor
- 800 gram kyckling, strimlad
- 1 burk ananas i bitar i egen juice (ca 450 g)
- 1 dl Sweet Chili Sauce, gärna med mindre socker
- 1/2 msk sambal oelek (eller efter smak)
- 1/2 msk curry (eller efter smak)
- 1 msk tomatpuré
- ca 2 dl vatten
- 1 dl cashewnötter
- redning
- kokosolja att steka i
Instruktioner
- Klyfta löken, skär paprikan i större bitar. Stek dem mjuka i kokosolja utan smak.
- Strimla kycklingen och lägg ner den med grönsakerna, låt allt steka ihop några minuter.
- Rör ner alla ingredienser utom vatten och redning. Red enligt förpackningen, jag pudrade bara lite redningsmix – använder ni stärkelse som maizena får ni nog ha ca 1 msk) och späd med vatten tills konsistensen är en simmig sås. Blir det för tjockt, häll på mer vatten och tvärtom! Balansera upp smaken sedan med salt, sambal oelek och ev tamarisoja.
- Smaka av. Rör ner cashewnötterna.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6