Ingredienser
2 morötter
1/2 kålrot
1 grönsaksbuljong
2 tsk torkad timjan
rapsolja eller ekologiskt kokosfett
500 g portionsbitar laxfilé
4 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
150 g fetaost
ruccolasallad
Ingredienser till vitlökssås
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Skär morot och kålrot i mindre bitar, jag skar dem i ca 2 x 4 cm. Koka dem i ca 5 minuter med en grönsaksbuljongtärning.
Häll av vattnet och ånga av och lägg dem på en ugnsplåt.
Ringla 2 msk av oljan över. Krydda med timjan. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Skär laxen i stora kuber. Ta ut grönsakerna och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med 1 msk olja och de pressade vitlöksklyftorna. Fördela tomatoljan över lax och rotfrukter. Smula feta över.
Stek ytterligare 10 minuter. Strö över lite ruccola. Servera med den goda vitlökssåsen eller bara lite grekisk yoghurt.