Ingredienser
Kakan
- 200 gr. mörk choklad
- 200 gr. smör
- 4 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Chokladganache
- 200 gr. mörk choklad
- 2 dl vispgrädde
- 75 g smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr °C.
- Smält smör och mörk choklad.
- Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i sockerkaksform med löstagbar botten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
- Låt kallna i kylskåp några timmar.
Chokladganache
- Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
- Värm grädden så den blir riktigt varm, den ska inte koka dock!
- Ta bort från värmen.
- Blanda ner chokladen och rör slätt.
- Rör till sist ner smöret och rör tills smeten är blank och jämn. Ställ i kylskåp och rör några gånger under 2 timmars tid. Ganachen är sedan klar att breda över kakan.
- Ställ kallt igen tills kakan serveras.
Näringsinnehåll
- Portioner: 12