Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Alla Hjärtans Chokladkaka – Glutenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Kakan

  • 200 gr. mörk choklad
  • 200 gr. smör
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sockerfri sötning (ica stevia strö tex)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Chokladganache

  • 200 gr. mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr °C.
  2. Smält smör och mörk choklad.
  3. Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter en stund.
  4. Blanda de torra ingredienserna.
  5. Rör ner grädden i chokladsmeten och blanda sedan ihop smeterna. Häll i sockerkaksform med löstagbar botten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter.
  7. Låt kallna i kylskåp några timmar.

Chokladganache

  1. Hacka/bryt chokladen i mindre bitar.
  2. Värm grädden så den blir riktigt varm, den ska inte koka dock!
  3. Ta bort från värmen.
  4. Blanda ner chokladen och rör slätt.
  5. Rör till sist ner smöret och rör tills smeten är blank och jämn. Ställ i kylskåp och rör några gånger under 2 timmars tid. Ganachen är sedan klar att breda över kakan.
  6. Ställ kallt igen tills kakan serveras.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12