Den här godingen postade jag för 14 år sedan men den är lika god idag!
Jag älskar de här smakerna – sötman från ajvar ihop med sältan och syran i feta är OSLAGBAR!
Vill man kan man ha lax istället. Man kan även dryga ut med tex bönor.
En rätt som passar både sommar, höst och vinter.
Prova detta!
Skriv utAjvarkyckling med feta
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
2–3 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
150 g fetaost
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör
Instruktioner
Skiva svampen.
Halvera tomaterna.
Skala, halvera och skiva löken tunt.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, fetaost och 1/2 tsk peppar.
Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner bladspenat och tomater.
Servera med valfritt tillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Ser riktigt gott ut. Den ska jag göra. 😋