Äggmuffins

av Åse

Äggmuffins är perfekta till frukost, mellis, resemat, utflyktsmat, buffémat, you name it! Kan varieras i oändlighet!

12 stycken

10 ägg
2 dl västerbottensost
1 dl grädde
2 paket bacon
peppar

Strimla baconet och stek. Vispa ihop grädde, ost och ägg och peppar och häll i muffinsformar. Toppa med baconet. Grädda i 175-200 grader i 20 minuter. Jag höjde den sista stunden till 225 gr.
Tyvärr råkade jag ta bullformar i stället för muffinsformar så jag får ta nya bilder vid annat tillfälle 😉 Men goda är dem!!!
Perfekta att ha i kylen och sedan ta fram. Baconet kan man ju byta ut tex mot chorizo och soltorkade tomater! (tips från Cissi)

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

28 kommentarer

MariaH 3 december, 2017 - 17:46

Gjorde precis dina fläskpannkakemuffins i muffinsformar. Ville fastna lite i botten. Tog bara ett paket bacon men tyckte ändå det blev väl salt för min smak. Hade västerbottenost i.
Vill hitta nåt bra man kan ha med sig på resor. Kan tänka mig de blir godare kalla. Lchf fläskpannkakan jag gjorde tidigare var godare kall.

Svara
Åse 4 december, 2017 - 14:29

Vösterbotten är ju väldigt salt så prova en mindre salt ost 🙂

Svara
Magdalena Nordsäter 6 mars, 2017 - 12:59

Toppenrecept! Gjorde en vegetarisk variant med stekt halloumi, paprika, champinjoner och spenat. Hade också i ett par tsk bakpulver för höjd. Återstår att se om det var klokt eller dumt! Tack för att du delar så mycket bra i din blogg – helt fantastisk!

Svara
åsa 4 maj, 2015 - 09:08

hur länge håller de i kylkåpet

Svara
Sofia 21 augusti, 2013 - 10:59

Tack =)

Svara
Sofia 21 augusti, 2013 - 10:26

Verkar supergoda! Hur ”många” bör man äta för att täcka en frukost?

Svara
Åse 21 augusti, 2013 - 10:49

Det beror på hur hungrig man är och hur mätt man blir 🙂 2-3 stycken tycker jag är lagom.

Svara
ÅsaS 22 mars, 2012 - 17:22

Ska testa baka dessa idag, med cabanossi-öl-korvar… Hoppas de blir goda, för jag har tänkt ta med mig dem när vi ska iväg och åka skidor i helgen.
Kram på dig du fina!
ÅsaS

Svara
Cassandra 22 februari, 2012 - 14:54

ska testa detta nu i helgen, ser så gott ut. perfekt att ha med till föreläsningarna som mellis. 🙂

Svara
Malin 12 februari, 2012 - 21:20

Dessa skall jag testa i veckan, men undrar lite hur länge dem håller i kyl? Bör man kanske frysa in dem (om det ens går?) 🙂

/ Malin

Svara
Johanna 24 januari, 2012 - 08:47

God morgon!! 🙂

Jag undrar hur jag ska förvara dessa och hur länge de håller? Kan man frysa in dem?

Svara
Åse 24 januari, 2012 - 09:23

God morgon!=)
Du kan försvara dem i kylskåpet några dagar, tror inte du kan frysa dem!

Svara
Johnny 20 december, 2011 - 23:52

Har dom till frulle på jobbet och dom är ju så grymt goda :o) Jag kör med oregano i och det blir god pizzasmak på dom.

Svara
Malin 26 november, 2011 - 12:26

Gjorde dessa igår och hade dem till frukost idag JÄTTE goda =)

Svara
Åse 26 november, 2011 - 12:32

Åh kul!!! :)))

Svara
Sara 23 november, 2011 - 08:56

Detta måste jag verkligen testa 🙂

Svara
Linda 22 november, 2011 - 22:01

Måste göra!!

Svara
Anne 22 november, 2011 - 21:19

Måste testas.

Svara
Cissi 22 november, 2011 - 21:07

Jag använder silikonformar. Smidigt och enkelt att få loss dem ur. Hittade först på Clas Olson 6 för 39kr men i kväll på Citygross hade de ett paket för 10 kr!

Svara
Åse 22 november, 2011 - 21:23

Jaaaaa jag har ju ett gäng!!!

Svara
Dagarna 22 november, 2011 - 19:50

Så goda!
Har varit min frukost den senaste veckan.
Tyvärr hade jag inga kvar i morse för dottern hade varit där och ätit upp de sista 🙁

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.