Ingredienser
Pocherade ägg:
4 ägg
1 msk ättika, 12 %
Knäck äggen försiktigt i en skål. Droppa ättikan över äggen.
Låt stå 3-4 minuter.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. När vattnet sjuder stjälp försiktigt i alla äggen.
Sjud i 3 minuter, använd en hålslev och plocka upp äggen.
Våfflor:
1 dl naturell kvarg eller grekisk yoghurt
1 ägg
ca 15–20 g proteinpulver, neutral
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
olja att steka i
Rör ihop ingredienserna, låt stå ett tag.
Spraya ett minivåffeljärn med oljespray (eller hetta upp lite olja i en stekpanna)
Tillaga våfflorna någon minut på varje sida, öppna försiktigt och använd en gaffel för att lossa våfflan från våffeljärnet.
Hollandaise med stavmixer
150 g smör
1 äggula
1/2–1 msk färsk citronjuice
salt, vitpeppar, cayennepeppar
Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar, lite cayenne och ev mer citronjuice.