Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ägg Benedict med Avokado på proteinvåffla


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Pocherade ägg:

4 ägg
1 msk ättika, 12 %

Knäck äggen försiktigt i en skål. Droppa ättikan över äggen.
Låt stå 3-4 minuter.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. När vattnet sjuder stjälp försiktigt i alla äggen.
Sjud i 3 minuter, använd en hålslev och plocka upp äggen.

Våfflor:

1 dl naturell kvarg eller grekisk yoghurt
1 ägg
ca 1520 g proteinpulver, neutral
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
olja att steka i

Rör ihop ingredienserna, låt stå ett tag.
Spraya ett minivåffeljärn med oljespray (eller hetta upp lite olja i en stekpanna)
Tillaga våfflorna någon minut på varje sida, öppna försiktigt och använd en gaffel för att lossa våfflan från våffeljärnet.

Hollandaise med stavmixer

150 g smör
1 äggula
1/21 msk färsk citronjuice
salt, vitpeppar, cayennepeppar

Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, vitpeppar, lite cayenne och ev mer citronjuice.