Happy Lillörda!
Vilken vecka! Så mcket att stå i just nu inför vår resa till Ghana på söndag. Jag har tyvärr inte varit alltför aktiv med inlägg här inne, tråkigt! Vill ju dela med mig till er!
Det är inte så enkelt att åka till Ghana har jag fått lära mig. Uråldrig process med att ansöka om Visum och skicka in sitt pass + vaccinationskortkopia, invitation letter, kopia på hotellbokningar, flygbiljett etc till ambassaden i Köpenhamn.
Dessutom har jag stressat sista dagarna eftersom ansökningsavgiften på 1280 DKK inte hittades så de har inte kunnat skicka mitt visum och mitt pass. I går fick jag ett samtal att de hittat den men då var det ju för sent med att skicka det med post (REK) (och det fungerade inte med Fedex etc) så nu är jag på väg till Köpenhamn för att hämta upp det själv. Tur man bor nära…
Håll tummarna att det inte blir mer strul! 🤞🏻
Här kommer ett härligt recept som kanske passar redan i kväll? Detta åt vi i helgen.
Detta kan vara de goooooodaste nötfärsbiffarna jag gjort. Älskar ädelost! Gillar inte du det så uteslut bara eller ersätt med en ost du gillar!
Skriv ut
Kalvfärsbiffar med krämig ädelostsås och svamp
Ingredienser
Biffar
- 500 g kalvfärs
- 1/2 gul lök, finriven
- 1 ägg
- 1/2 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk dijonsenap
Sås
- 200 g champinjoner, skivade
- 1/2 tsk vitpeppar
- 1 tsk grovt malen svartpeppar
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1,5 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kalvfond
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 140 g ädelost, smulad
- 2 tsk svartvinbärsgelé
- 2 msk mörk rom (kan uteslutas)
- 1 tsk dijonsenap
- lite soja för smak
- Smör att steka i
Instruktioner
- Förbered biffarna: Blanda kalvfärsen med riven lök, ägg, grädde, kalvfond, peppar och dijonsenap. Forma till biffar och stek dem i smör på medelvärme tills de är genomstekta och har en fin stekyta. Ställ åt sidan.
- Gör såsen: Fräs champinjonerna i smör tills de är gyllene och har släppt sin vätska. Tillsätt vitpeppar, svartpeppar, Worcestershiresås, tamarisoja, vatten, kalvfond, grädde och crème fraiche. Rör om och låt såsen sjuda på låg värme i 15-20 minuter tills den tjocknar.
- Avsluta såsen: När såsen har tjocknat, tillsätt svartvinbärsgelé, rom (om du vill), och en extra klick dijonsenap för syra. Rör ner ädelosten och smaka av med lite soja och justera kryddningen med salt och peppar om det behövs.
- Servera: Häll såsen över biffarna och toppa med färsk persilja eller timjan om du vill.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Vi blev bjudna på denna rätten igår kväll. Den var en fantastisk måltid.
Supergott! Åt det med blomkåls”stomp”, från något annat av dina smarriga recept.
Åh den såsen lät ju riktigt god, den ska jag testa 🙂
Galet irriterande med krångel så nära resan… Men skönt att du kunde lösa problemet !! Ghana… Låter häftigt!
Älskar ädelost.. riktigt gott! Ha det gott, kram Kate
Ser super gott ut. 😋 Vad för ädelost använder du?
Lycka till med resan!
Hoppas resten av Ghana-projektet löper utan problem. Låter onekligen spännande med Ghana. Helt nytt land, miljö och kultur för min del. Hoppas vi får följa med och ta del av resan du gör. Antar att du kommer försöka hålla oss uppdaterade så långt tid och möjlighet finns.
Önskar dig en skön, spännande och innehållsrik resa!
Kram ÅsaS
PS – tvättstugan ser riktigt fin ut! Tror att vi har likadana hoar och lådor.. 😂 IKEA för hela slanten..
Gud vad drygt med såna problem så nära inpå en resa :-/ Skönt det löste sig ändå. Dock så skulle de fått ge dig rabatterat pris iomed att du själv fick åka o hämta det. Det blev ändå dryga 20-25 mil fram o tbx?
Testade f.ö. din gryta med rosmarin och oliver häromdagen. Herregud så gott!! Jag som inte ens gillar oliver tyckte de passade här 😉 Och med citronen… gifte sig såååå väl!! Tänkte prova denna spetsade svampsås idag. Fått dille på svamp haha.
Stoooor kram
Oj vilken vecka… hoppas strulet med allt resefix är över nu : ) Mums så gott det så ut, ädelost är så gott i det mesta… Brukar till och med sätta det i en omelett. Kram