Ingredienser
4 torskfiléer á 150 g
salt, vitpeppar
150 g bavaria blue eller brie eller lagrad ost
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin, torrt
salt, eller fishsauce
tamarisoja
vitpeppar
6 kokta ägg
3 msk klippt gräslök
salt, peppar
lite het chilisauce
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg de tinade och avtorkade torskfiléerna i en smord ugnsform, salta och peppra något.
Knaperstek baconet. Skiva ädelosten och lägg över fisken. Strö baconet över.
Koka upp creme fraiche, grädde, vitt vin och smaka av med lite fishsauce, tamarisoja och vitpeppar. Häll över fisken och gratinera i 20 minuter. Under tiden koka äggen. Skiva dem på båda hållen med en äggdelare och blanda med gröslök, lite salt & peppar och klippt gräslök.