Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ädelostbakad lax med vitvinssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g laxfiléer, portionsbitar
150 g ädelost
salt, peppar

SÅS:
2 dl torrt vitt vin (vit sherry är också gott)
3 msk grönsaksfond
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
1 knippe dill (ca ¾ dl)
ev. salt, svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form och lägg laxen i med skinnet nedåt. Salta och peppra.
Skär fickor i laxen och fyll med ädelost. ~ Sätt in laxen mitt i ugnen i 15 minuter.
Koka upp vitt vin med grönsaksfond.
Reducera till hälften och rör sedan ner crème fraiche, grädde, smör och dill. Smaka av med peppar och ev. lite salt.
Servera med valfritt tillbehör.