Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ädelostbakad lax med sherrysås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 portionsbitar laxfilé
4 msk St Agur
salt, peppar

Sås:
1 dl sherry
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 knippe dill (ca 0,75 dl)
1 msk smör
ev. salt, svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Smörj en form och lägg laxen med skinnet nedåt. Skär fickor i laxen och fyll med ost.
Koka upp sherry med grönsaksbuljong. Reducera till hälften och rör ner creme fraiche, grädde, smör och dill. Sätt in laxen mitt i ugnen i 15 minuter och låt såsen sjuda under tiden tills såsen är tjock och krämig. Smaka av med peppar och ev lite mer salt.
Servera med valfritt tillbehör.