Dessi påminde mig om att kokostoppar är ju LCHF vänligt! Så det får bli en sådan efter maten idag =)
50 g smör
2 ägg
200 g kokosflingor
Mörk choklad 70% minst
1 dl sukrin*
1 lime
Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg med socker. Häll efter en stund ner smöret och blanda i kokosflingorna, riv ner skal från 1 lime och även limesaften. Låt stå i 15 minuter i rumstemperatur innan du formar höga toppar med händerna och sätter på bakpappersprydd plåt.
Grädda i ugnen ca 10-15 minuter (175 gr). När de svalnat doppar du toppen eller botten i smält mörk choklad.
**Sukrin är en ekologisk produkt och 100% naturligt. Det är en sockeralkohol och finns naturligt i tex päron och svamp och som kroppen inte tar tar upp och det innebär att ditt insulin inte påverkas. Inte kemiskt framställd och således ett bättre sötningsmedel än många andra.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
23 kommentarer
Skulle göra dina kokostoppar idag för första gången. Men smeten var torr och jättesmulig så det var ett litet helsike att göra toppar, det fick bli bollar istället.
Men de bara trillar isär så fort man nuddar vid dem. Tror att jag hade för små ägg och/eller för torr kokos, det är min amatörgissning iallafall. Folk som gör kokostoppar på youtube verkar ha en blötare smet.
Men men, man kan ju inte lyckas varje gång… 😕
Hej!
Nu är detta ett 11-årigt recept som jag inte provat på länge men lät du smeten vila så kokosen sög åt sig vätska?
Hur många blir det? 🙂
Måste man ha socker överhuvudtaget?
Kokos och smör blir ju sött i sig tänkte jag
Man måste ingenting 🙂 en del föredrar sötare smaker, andra inte, se receptet som inspiration och ta bort sötning om du föredrar det 🙂
kan man använda sötströ istället för sukrin?
Yes!
Jag provade att göra dessa men jag måste gjort något galet. Under gräddningen så rann smöret ur kokostopparna så de blev väldigt torra och smaklösa. Jag antar att det inte är meningen att det ska bli så? Smeten var galet god så det färdigs resultatet blev verkligen en besvikelse 😉
Har du något tips att ge?
Kanske Du inte väntade tills kokosen hade sugit åt sig vätskan innan Du bakade i ugnen?
Sukrin består till 100% av kolhydrater…
Erythritol räknas som en kolhydrat men uppför sig inte som andra kolhydrater, dvs som socker eller stärkelse. Erythritol änvänds inte som energi i kroppen, och utsöndras oandvänt i urinen.
Tack Åse, nu har jag lärt mig något nytt 🙂
Kokostoppar funkar finfint att göra även utan sukrin, för oss som inte gillar sötslisket 😉
Riktigt fin blogg, jag är inte helt strikt till lchf, men jag drar ner på socker rejält för att träna på kropp istället för bokstavssocker. Jag tror att det ökar på min prestation rejält! Jag hittade en hel del inspiration till käk här. Tack för det!
Hey babe,
Japp då var detta oxå bakat hi hi Men dom håller på att stelna nu 🙂 Lägsta kolhydratvärde hittade jag på Icas ekologiska kokosflingor 1.5kollis/100g Har du hittat lägre?
Kramilikramiiiiiiz
Faktafel: Sukrin är inte ekologiskt. Finns ekologisk erytritol i USA dock.
Aha! tack för uppdateringen! Det har varit ekologiskt innan.
Åh vilka sötar toppar!
Lika sockersöta som du:))
Mums vad mycket gott du visar nu!!!
Man blir ju både törstig och sugen och hungrig.Hihi
KRAAAM
Hej, tack för en mycket inspirerande blogg. Har följt dig till och från i över fem år nu. Man hittar alltid spännande recept hos dig! Jag undrar var man får tag i sukrin?
Hoppas du får en fin dag!
Kram från Ingela
Hej! Sukrin kan beställas på Mindresocker.se eller Lowcarbshop.se eller https://www.lchfbutiken.se/
Ha en fin dag du också!
/Kram åse
OOHHHHH så gott! Måste testa detta
Vilket enkelt recept. Ska testas i morgon.
Hi hi sötnos, du glömde en 1 framför 00 på meningen ”Sukrin är en ekologisk produkt och 00% naturligt” ha ha ha blev lite kul 😀
Guuuud vad gott!!!
Kraaam
hahaha oooops ;))) ändrar!