Ni vet att jag är GALEN i Sushi! Älskar, älskar, älskar det!! Nackdelen är givetvis det vita riset! I min värld så fungerar det ibland, jag äter det ca 2 gånger i månaden men i går var jag sugen på att prova göra det på blomkålsris i stället och det gick alldeles utmärkt!
Jag köpte ett startkit (Blue Dragon) på Ica Maxi och satte igång!
Först gjorde jag sushi ”riset”
(Till tre rullar maki)
1 blomkålshuvud
50 gram philadelphiaost
2 msk risvinäger
lite salt
Finriv blomkålen i matberedare, koka upp i lättsaltat vatten tills det blivit mjukt. Låt ånga av riktigt ordentligt. När det svalnat så rör ner philadelphiaost, risvinäger och eventuellt lite sötning av vald sort. Philadelphian är ju lite söt så jag tycker inte sötning behövs.
Sedan är det bara till att göra den typen av maki som ni gillar!
Följ anvisningarna på startkitet.
Jag lät rullarna ligga i plastfolie i frysen 10 min innan jag skar upp dem.
Majonnäs, gurka, avokado, räkor och rostad lök! Otippat gott med rostad lök i! Väldigt inspirerad av Husets maki som min favoritrestaurang här i Helsingborg har i sina nämligen friterad räka. Rostad lök får vara substitut! Hehe
På denna hade jag majonnäs, avokado och lax
Makis och lax och avokado nigiris! Blev JÄTTEGOTT!!!
Visst ni att champagne och sushi är riktigt, riktigt gott ihop!!?
I går provade vi Vinguidens tips i deras nya app Vinakuten (Finns i Appstore och Google Play) som hjälper dig att välja vin på Systembolaget! Veckans tips var denna champagnen André Clouet Grande Réserve som var sååååååååå god ihop med sushin!
”Torrt, mycket friskt, utvecklat, smakrikt vin med inslag av rostat bröd, choklad, vinteräpplen och grapefrukt. ”
Finns på Systembolaget!
Det finns två olika André Clouet! jag valde Silver för jag tyckte det passade med sushin! SJUKT GOD! Omnomnom!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
28 kommentarer
Har varit in ”hos dig” och kollat recept och läst dina inlägg måååånga gånget, tack för alla recept och all inspiration!
Du e super!
Trevlig Helg
Tusen tack för ett superbra recept! Äntligen kan man äta maki igen och inte bara sashimi 🙂
Jag älskar också sushi och ska absolut prova det redan idag!
Hej,
Härliga recept du gör 🙂
Är det någon orsak till att du sätter majonäs i dina makin?
Lagade sushi på ditt vis idag, de blev nästan lika gott som riktig sushi, tack för receptet! 🙂
Nu har jag gjort din sushi och den blev JÄTTEGOD. Till och med min pojkvän som inte gillar blomkålsmaken åt med god aptit eftersom riset inte smakar blomkål alls med all wasabi, soya, ingefära och fyllning. Det enda som jag kommer att komma ihåg till nästa gång är att verkligen krama ur vattnet ur det kokta blomkålsriset för att göra det mindre löst. Tack vare alla dina kreativa recept behöver jag inte längre ge upp något jag gillar med LCHF.
Tack för tips om denna nyttigare sushivariant! Du är grym på att leverera bra tips!
Kul du gillar!
Åhh va gott, jag är oxå en stor beundrare av Sushi, måste jag pröva:-)
En fråga är kokosmjöl, detsamma som kokosnötsmjöl, det säger de på ica, men ville bara vara säker.
Tack
Patty
Yes! Det är det! =)
Jag är helt såld på Grönkålschips, blir otroligt gott att göra själv. Finns väldigt många recept, bara att googla loss. Krispigt och väldigt nyttigt är det.
Hej!
Jag gillar sushi lika mycket som dig, men har försökt undvika det pga av riset. Min favvo är nigiri med lax. André Clouet är mycket god, men aldrig provat den till sushi. Tack för att du delar med dig och inspirerar oss andra!
Vad är det för lax du använder? Kallrökt lax måste väl ha för mycket smak? Det såg riktigt mumsigt ut och sushi är något jag verkligen saknar! Kram kram
Det är rå norsk odlad lax
Jag tycker du Åse inspirerar mer än någon. Visst, du klagar lite om träning och så men vem vill inte träna mer än den gör?! Men du är den i bloggvärlden som jag håller mest som trovärdig för jag ser dina bilder, läser dina ord och kan inget än annat skriva att du håller/gör det du skriver. All kredit till dig!
Hej! Jag undrar hur du gör med laxen i sushin? Köper du rå lax som du fryser in först eller kör du den rå ”rätt upp o ner”?
Vill passa på att säga att du e så grym Åse!!! Önskar jag hade en tiondel av din kreativitet och fantasi vad gäller mat
Tack!! Det är rå norsk odlad lax 🙂
Den odlade behöver inte frysas först men jag köper i fiskbilen och den har med största sannolikhet varit fryst innan!
Gud så gott det ser ut, måste testa! Vad köper man för lax? 🙂
Sjögräset*
Vad ligger sjögränser på för carb nivå? 🙂
2 kh per 100 G 🙂
Ska verkligen testa denna sushi. Är och en stor sushiälskare och äter det ibland. Men att få det utan riset vore ju toppen
Det är receptet ska jag absolut prova! Har inte ätit sushi sedan jag övergick till LCHF för 2,5 år sedan, tidigare åt jag flera gånger i veckan. Tack för alla fantastisk recept som du producerar.
Hej
Vilken fin rosa tröja, vad kommer den ifrån? Trevlig helg
Kram
H&m ngt år sen!
Jag ÄLSKAR chips och ostbågar, då menar jag älskar. försöker hitta alternativ..idag hittade jag renee voltare chips på cassava rot,, jippi tänkte jag hem ocg googlar den är mycket stärkelserik.. shit . Nån här inne som kan råda mig vad kan jag äta?
Oj det är svårt med snacks.
Själv gillar jag nötter och mandel. Om du blötlägger mandel och saltar dem lite och rostar dem i ugn på ca 150 grader i 15-20 minuter (passa noga, de bränns lätt) så blir det jättegott och du får inte i dig de transfetter som ofta lär användas i färdigköpta saltade snacks.
Man kan ju göra något som blir lite chips-aktigt av riven parmesan som man lägger i små högar på plåt och gräddar tills de smälter ihop. Kan det vara något för dig? Där får du ju ostsmaken.
Sältan får du ju också av riktigt goda oliver.
Hoppas du hittar något!
Du kan ju köpa såna där Grok’s – de är supergoda! Eller göra egna ostchips; hyvla några skivor av din favoritost, lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills de blir lite gyllene (OBS: de bränns lätt, så håll koll)…
Gör egna på rotselleri. Rotselleri innehåller bara 4,9 g kh / 100 g, så helt klart ett bättre alternativ än vanliga potatischips, dessutom godare och självklart använder man en bättre olja än köpe-chipsens solrosolja. Skiva rotsellerin tunt med köksmaskin eller mandolin, blanda ner rapsolja och kryddor, flingsalt räcker gott. Sedan lägger man ut dem styckvis på ett bakplåtspapper och kör 2-3 timmar i ugn på 100 grader. Går utmärkt att köra flera plåtar samtidigt. Vänd gärna chipsen efter halva tiden så blir de inte oljiga på undersidan.
De krymper rejält så färdiga innehåller de nog 15-20 g kh / 100 g, men klart bättre än allt du kan köpa. Rödbeta blir också bra, men tyvärr dubbelt så mycket kolhydrater.