Ingredienser
Jalapenosill
- 1 ask Abba inläggningssill i bitar
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 msk färskpressad limesaft
- skalet av 1 lime
- 1 msk flytande god honung
- 0,75 dl inlagd hackad jalapeño
- 1 finhackad schalottenlök
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
- för mer hetta droppa i lite chilisauce typ tabasco
Skärgårdssill
- 1 ask Abba inläggningssill i bitar
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 50 g stenbitsrom
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
- 2 msk finhackad rödlök
- 1/2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
Chilisill
- 1 ask Abba inläggningssill i bitar
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk chilisås
- 1 msk purjolök
- 1 msk rödlök
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
Instruktioner
- Förbered alla ingredienserna. Hacka och ställ fram ingredienser.
- Låt sillen rinna av och blanda sedan med valda ingredienser!
- KLART! Förvara i tättslutande burk, hållbarheten är ca 7-12 dagar. Godast om sillen görs 1-2 dagar innan så smakerna kommer fram ordentligt!
Näringsinnehåll
- Portioner: 15