Hej hej!
Idag blev det en ost- och laxomelett på stranden. Mums! Perfekt matsäcksmat.
Ägg är ju ett av de mest näringstäta livsmedlen vi har och innehåller allt vi behöver förutom C-vitamin. C-vitamin hittar vi sedan i tex paprika!
Ägg har en perfekt näringsprofil som passar oss människor, proteinrika och ger oss som sagt alla viktiga vitaminer och mineraler.
Här kommer några smarriga favoriter 💛
Foto: Lisa Wikstrand
Omelett med svamp och mozzarella
- Portioner: 1
Ingredienser
2 ägg
1 msk grädde
1 msk smör att steka i
salt, svartpeppar
50 gram riven mozzarella
40 gram rökt skinka
3 stora svampar
Ev en halv tomat
Instruktioner
Smält smör i pannan.
Vispa ihop ägg med grädde, salta och peppra.
Strimla skinkan och skiva svampen, fräs i fettet. Lägg upp på tallrik. Sänk värmen något och häll i omelettsmeten. Rör lite i bottnen så att all smet kommer i kontakt med värmen i bottnen. Fördela skink och svampröran ovanpå och strö osten ovanpå, lägg på ett lock. Låt stå ett tag och servera sedan, gärna tillsammans med lite tärnad tomat.
Skriv ut
Ostomelett med pesto
- Portioner: 1
Ingredienser
2 ägg
1 msk vatten eller grädde
salt, svartpeppar
3 msk riven lagrad ost
2 msk pesto
7–10 svarta oliver
smör eller kokosfett att steka i
Instruktioner
Vispa ihop ägg med vätskan, salta och peppra och häll lite fett i en omelettpanna. Häll ner smeten och skrapa lite mot botten med stekpannan så att all smet når botten. Strö osten över och låt omeletten bli klar. Klicka ut pesto och oliver och toppa gärna med lite färska basilikablad.
Omelett med kallrökt lax , babyspenat och feta
- Portioner: 1
Ingredienser
2 ägg
2 msk vatten eller grädde
3 skivor kallrökt lax
50 g feta
1 handfull babyspenat
salt, svartpeppar
Instruktioner
Vispa ihop ägg med vätskan, salta och peppra och häll lite fett i en omelettpanna. Häll ner smeten och skrapa lite mot botten med stekpannan så att all smet når botten. Lägg på kallrökt lax och feta och toppa med babyspenat. Låt omeletten stelna på låg till medelstark värme. Servera
Äggröra med kallrökt lax och cheddar
- Portioner: 1
Ingredienser
2–3 ekologiska ägg
1 msk grädde eller vatten
salt, peppar
2 skivor kallrökt lax (strimlad)
smör eller kokosolja att steka i
1/2 dl riven cheddar
Instruktioner
Blanda ihop ägg, vätska med lite salt och peppar (tänk på att laxen är salt)
Strimla laxskivorna. Hetta upp lite smör eller kokosolja i en stekpanna och sänk omedelbart till 3-4 på ett 10/P vrede.
Häll i äggsmeten och rör sakta med en degspatel tills äggröran börjar bli krämig. Rör ner laxen. Rör sakta tills äggröran har gått ihop. Strö osten över och stäng av plattan men lägg på ett lock.
Gott med pepparrotscreme till!
Ugnsomelett med rökt lax, spenat och sparris
- Portioner: 6
Ingredienser
8 ägg
1 dl grädde
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
peppar
Spenat 450 g fryst
1 gul lök
200 gr. kallrökt lax
1 dl västerbottensost eller annan lagrad ost
1 knippe sparris
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr. Vispa ihop ägg, mjölk/grädde och salt och peppar. Fräs spenaten i stekpanna tills all vätska kokat bort. Salta och peppra, lägg i botten på en ugnsform. Fräs finhackad lök i smör och lägg ovanpå. Fördela laxen ovanpå, sedan den rivna osten och sedan äggstanningen. Skär bort den grova stammen på sparrissarna och koka upp snabbt, häll av i durkslag. Lägg ner sperrisen i äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg eventuellt på ett folie sista 10 minutrarna. Låt stå kvar i ugnen på eftervärme i ca 5 minuter och låt sedan svalna innan den serveras.
Skär i portionsbitar vid servering.
Ostpanerad pizzaomelett
- Portioner: 1
Ingredienser
40 g riven ost (1 dl)
2 ägg
1 msk grädde eller vatten
salt, svartpeppar, italiensk salladskrydda
1/2 dl tomatsås
5 skivor pepperoni salami
6 skivade stekta champinjoner’
50–60 färsk mozzarella
Instruktioner
Vispa ihop ägg, vätska, salt, peppar och italiensk salladskrydda.
Hetta upp den rivna osten i en mindre stekpanna, när osten börjar smälta sänk till drygt hälften.
När osten smält, häll över äggstanningen och låt stå på pannan tilsl stanningen nästan stelnat. Bred över tomatsås, sedan salamin och champinjoner, avsluta ed mozzarella. Vik över och servera genast!
Skriv ut
Ostpanerad färskostfylld Fajita Omelett
- Portioner: 1
Ingredienser
4 skivor gouda
2 ägg
1 msk grädde eller vatten
salt, svartpeppar, 2-2 tsk sambal oelek
1/2 dl tomatsås
4 champinjoner
1/2 grön paprika, skivad
1/2 röd paprika, skivad
1/2 gul lök, skivad
4 msk färskost
smör att steka i
Instruktioner
Vispa ihop ägg, vätska, salt, peppar och sambal oelek.
Lägg på ostskivorna i stekpannan (måste vara keramisk eller teflon), när osten börjar smälta sänk till drygt hälften.
När osten smält, häll över äggstanningen och låt stå på pannan tills stanningen nästan stelnat. Bred över tomatsås.
Fräs lök med paprika i lite smör. Lägg på omeletten. Lägg på färskosten och vik ihop. Låt stå ett tag och servera sedan.
Smaklig spis!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Hej.
Jag försöker att ge ner i vikt och undrar om samtliga dessa omeletter passar att äta då och ha med sig i lunchlådan på jobbet? 🌸🌷
/Amanda
Hej!
Absolut! De funkar jättebra vid viktminskning!
Tack, så många goda varianter. Vilken fin fiffig matlåda du har. Var kan man köpa den? Ha en fortsatt härlig semester. Roligt att se alla bilder
Hej! Visst är den? Finns HÄR
Tack för dessa goda recept! Älskar ägg och omelett…perfekt mat till lunch nu på sommaren och även på jobb under vintern. Gott med lite variationer.
Ha en fortsatt härlig semester!! Ser underbart ut☀️
Åååå, så många smarriga recept. Omelett är ju bästa (och godaste) snabbmaten!!!
Älskar det! Har inte tänkt på att ha det i picknicklådan. Det får bli sommarens nyhet hos oss!
Fortsätt njuta av Spanien 🙂
Tack snälla!🔆
Ja verkligen bra picknickmat! =)
Snålvattnet rinner och jag kan längta mig sjuk efter ex en svampomelett eller äggröra, men tyvärr tål jag inte äggula. Missunnar naturligtvis ingen att njuta av ägg i alla dess former, men lite avis blir jag allt.
Åh vad ledsamt, det är synd om er med matallergier! KRAM