56kilos goda fröbröd!

av Åse

Jag svängde ihop ett mycket gott fröbröd precis! Basen är ägg och smakrik ost sedan adderade jag lite efter tycke och då blev det:

3 dl västerbottesost (knappt, mellan 2,5 och 3 dl)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,75 dl solrosfrön
0,25 dl hela linfrön

Blanda ihop allt och bred ut på plåt (ca någon cm högt)
Grädda i ugn ca 15 minuter på 225 gr.
Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor! Jag fick ut 9 bitar á 1 g kolhydrat per bit.
Brödet smakar mycket eftersom det är stark ost och frön i. Sesamfrön ger också en lite kryddig smak. Me like! Blir en härligt god äggmacka med majjo i morgon! 😀

26 kommentarer

ANNIKA 5 augusti, 2014 - 19:01

Hej Åse ! har för några veckor sedan ändrat min kost för att min ibs mage ska må bra och för att jag dessutom vill gå ner ca 8kg me. fick tips om din blogg o den är SUPER ! nu till min fråga… såg att du i en kommentar skrev att majsmjöl inte är bra. varför? har precis gjort knäckebröd med bla.majsmjöl. och sen undrar jag även om jag är för otålig men har bara gått ner drygt 1kg på tre veckor…äter gröt o 1 ägg varje morgon sen två varmmål el sallad men inte potatis,pasta,ris,mjöl men därimot lite fullkornsbulgur ibland.även en nutrelettsheak som mellanmål. Tycker jag borde gått ner lite till? äter jag fel? Tacksam för svar !

Svara
Nadja 9 april, 2014 - 13:49

Hej och tack för ett underbart brödrecept! Blev så glad över smaken och formen på brödet!

Svara
Mari-Liis 13 januari, 2014 - 18:18

Hi!
This is absolutely very delicious! Thank God I found Your blog! So many good recipes to try:)

Mari-Liis form Estonia

Svara
Åse 15 januari, 2014 - 11:35

You’re welcome! :))

Svara
Heidi 26 april, 2012 - 07:17

Jag är en brödtokig männinska…men tyvärr ogillar jag ost….kan man utesluta detta….går det att använda majsmjöl

Svara
Åse 26 april, 2012 - 08:37

Hej, det finns mängder av andra LCHF brödrecept här på bloggen utan ost så det är bättre du väljer ett sådant.
Majsmjöl är inte bra.

Svara
Zanna 12 oktober, 2011 - 18:54

Samtidigt som jag rörde ihop din vansinnigt goda kycklingröra så blandade jag ihop och gräddade detta fröbröd. Hade ingen västerbotten utan tog parmesan istället. Galet gott!! och ”brödigt”! Gick till och med att dela rutorna så att man får ett ”lock” på smörgåsen. Står två nybredda mackor i kylen till jobbet imorgon. TACK igen!

Svara
Åse 12 oktober, 2011 - 20:42

Kul!!! Ska prova parmesan också =)))

Svara
Paula 12 oktober, 2011 - 16:22

Hej! Detta låter jättegott och som ett bra frukostalternativ. MEN, jag som är allergisk mot mandel och nötter, vad tror du att jag kan byta mandelmjölet mot…? Frön funkar fint, dem tål jag. Tack för fin inspiration, kram 🙂

Svara
Åse 12 oktober, 2011 - 16:50

Ta du och uteslut det och öka på i jämförelse med ngn annan frösort! 🙂

Svara
Paula 13 oktober, 2011 - 09:09

Tack, det ska testas snarast! 🙂

Svara
stina 11 oktober, 2011 - 22:58

har du prövat att göra vitlöksbröd någon gång?

Svara
Åse 12 oktober, 2011 - 08:35

Hur menar du? Att smaksätta bröd kan man göra även med lchf bröd eller är det ett speciellt recept du menar?

Svara
Sara 11 oktober, 2011 - 22:40

Åh detta ska jag verkligen testa :)! 1vecka med LCHF imorgon, ska bli spännande o se vad vågen visar. Det känns bra iallafall :))
Sov gott
Kram

Svara
Åse 11 oktober, 2011 - 22:54

Kul sara!! Håller tummarna för ett bra resultat! 🙂

Svara
Millan 11 oktober, 2011 - 22:33

Det står inget om nötter i receptet, men du skriver att det smakar mycket eftersom det innehåller nötter. Har du kanske glömt att skriva det?

Svara
Åse 11 oktober, 2011 - 22:38

Stavfel bara, menar frön 😉 solrosfrön har en nötaktig smak så jag tänkte rätt ben skrev fel;)

Svara
Anita 11 oktober, 2011 - 21:51

Det ser jättegott ut, ska testa det en dag. 🙂 Jag har gjort ditt recept LCHF formbröd, det skule vara 1 msk Bakepro i den och jag läste fel och tog 6 msk i. Det blev högt och gott, kom på det när jag rört ihop degen. 😉 🙂

Svara
ÅsaS 11 oktober, 2011 - 21:11

De gånger jag har bakat traditionellt matbröd med bakpulver tycker jag att det ofta blir torrt och smuligt. Hur är det med såna här bröd, som bakas med fiberhusk / mandelmjöl / frön / nötter och så bakpulver? Blir det också smuligt och torrt? Eller gör äggen och osten det saftigare och att brödet håller ihop bättre? Hur många sådana där brödbitar ”behöver” man få i sig till frukost för att hålla sig mätt och på benen ända fram till lunch? Har så svårt att få i mig kesella / yoghurt / fil till frukost – behöver mitt dagliga bröd… 😉

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 11 oktober, 2011 - 21:53

Nej det blir inte torrt, är så mkt ägg o ost i 🙂
1-2 skivor med tex ost eller ägg lär du hålla dig bra på 🙂

Svara
ÅsaS 11 oktober, 2011 - 22:17

Okej, då vet jag vad jag ska göra nästa gång bak-suget sätter in. Eller kanske redan imorgon, t o m…
Tack! 🙂

Svara
ÅsaS 12 oktober, 2011 - 20:20

…och hur bra var det då, att lämna butiken UTAN ost… Tji, fick jag. Ny dag – nya möjligheter imorgon…
Kram

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.