7,K
Jag svängde ihop ett mycket gott fröbröd precis! Basen är ägg och smakrik ost sedan adderade jag lite efter tycke och då blev det:
3 dl västerbottesost (knappt, mellan 2,5 och 3 dl)
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,75 dl solrosfrön
0,25 dl hela linfrön
Blanda ihop allt och bred ut på plåt (ca någon cm högt)
Grädda i ugn ca 15 minuter på 225 gr.
Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor! Jag fick ut 9 bitar á 1 g kolhydrat per bit.
Brödet smakar mycket eftersom det är stark ost och frön i. Sesamfrön ger också en lite kryddig smak. Me like! Blir en härligt god äggmacka med majjo i morgon! 😀
26 kommentarer
Hej Åse ! har för några veckor sedan ändrat min kost för att min ibs mage ska må bra och för att jag dessutom vill gå ner ca 8kg me. fick tips om din blogg o den är SUPER ! nu till min fråga… såg att du i en kommentar skrev att majsmjöl inte är bra. varför? har precis gjort knäckebröd med bla.majsmjöl. och sen undrar jag även om jag är för otålig men har bara gått ner drygt 1kg på tre veckor…äter gröt o 1 ägg varje morgon sen två varmmål el sallad men inte potatis,pasta,ris,mjöl men därimot lite fullkornsbulgur ibland.även en nutrelettsheak som mellanmål. Tycker jag borde gått ner lite till? äter jag fel? Tacksam för svar !
Hej och tack för ett underbart brödrecept! Blev så glad över smaken och formen på brödet!
Hi!
This is absolutely very delicious! Thank God I found Your blog! So many good recipes to try:)
Mari-Liis form Estonia
You’re welcome! :))
Jag är en brödtokig männinska…men tyvärr ogillar jag ost….kan man utesluta detta….går det att använda majsmjöl
Hej, det finns mängder av andra LCHF brödrecept här på bloggen utan ost så det är bättre du väljer ett sådant.
Majsmjöl är inte bra.
Samtidigt som jag rörde ihop din vansinnigt goda kycklingröra så blandade jag ihop och gräddade detta fröbröd. Hade ingen västerbotten utan tog parmesan istället. Galet gott!! och ”brödigt”! Gick till och med att dela rutorna så att man får ett ”lock” på smörgåsen. Står två nybredda mackor i kylen till jobbet imorgon. TACK igen!
Kul!!! Ska prova parmesan också =)))
Hej! Detta låter jättegott och som ett bra frukostalternativ. MEN, jag som är allergisk mot mandel och nötter, vad tror du att jag kan byta mandelmjölet mot…? Frön funkar fint, dem tål jag. Tack för fin inspiration, kram 🙂
Ta du och uteslut det och öka på i jämförelse med ngn annan frösort! 🙂
Tack, det ska testas snarast! 🙂
har du prövat att göra vitlöksbröd någon gång?
Hur menar du? Att smaksätta bröd kan man göra även med lchf bröd eller är det ett speciellt recept du menar?
Åh detta ska jag verkligen testa :)! 1vecka med LCHF imorgon, ska bli spännande o se vad vågen visar. Det känns bra iallafall :))
Sov gott
Kram
Kul sara!! Håller tummarna för ett bra resultat! 🙂
Det står inget om nötter i receptet, men du skriver att det smakar mycket eftersom det innehåller nötter. Har du kanske glömt att skriva det?
Stavfel bara, menar frön 😉 solrosfrön har en nötaktig smak så jag tänkte rätt ben skrev fel;)
Det ser jättegott ut, ska testa det en dag. 🙂 Jag har gjort ditt recept LCHF formbröd, det skule vara 1 msk Bakepro i den och jag läste fel och tog 6 msk i. Det blev högt och gott, kom på det när jag rört ihop degen. 😉 🙂
De gånger jag har bakat traditionellt matbröd med bakpulver tycker jag att det ofta blir torrt och smuligt. Hur är det med såna här bröd, som bakas med fiberhusk / mandelmjöl / frön / nötter och så bakpulver? Blir det också smuligt och torrt? Eller gör äggen och osten det saftigare och att brödet håller ihop bättre? Hur många sådana där brödbitar ”behöver” man få i sig till frukost för att hålla sig mätt och på benen ända fram till lunch? Har så svårt att få i mig kesella / yoghurt / fil till frukost – behöver mitt dagliga bröd… 😉
Kram och ha det gott!
ÅsaS
Nej det blir inte torrt, är så mkt ägg o ost i 🙂
1-2 skivor med tex ost eller ägg lär du hålla dig bra på 🙂
Okej, då vet jag vad jag ska göra nästa gång bak-suget sätter in. Eller kanske redan imorgon, t o m…
Tack! 🙂
…och hur bra var det då, att lämna butiken UTAN ost… Tji, fick jag. Ny dag – nya möjligheter imorgon…
Kram