Ingredienser
2 färska tonfiskfiléer
Marinad:
1 dl olivolja
1 vitlök solo
2 tsk chiliflakes
salt
Skalet från 1 riven citron + saften.
Mangosalsa:
200 g tinad fryst eller färsk mango
1 avokado
1 knippe salladslölk
1 vitlök
1 pressad lime
1 röd chili
6 romanticatomater
salt, peppar
1 kruka klippt koriander
Instruktioner
Marinera tonfisken i ca 15 minuter, gör salsan under tiden.
Skär mangon i kuber om den är färsk, annars ta fram från frysen.
Halvera avokadon och skär i mindre bitar.
Grovhacka/Klipp koriandern och blanda ner.
Dela körsbärtsomaterna i halvor.
Dela chilipepparn och skrapa ur kärnorna, skär i tunna skivor.
Riv vitlöksklyftan och pressa limen över. Smaka av med lite salt och peppar.
Grilla eller stek tonfisken i mycket het panna / grill. Ca 1 min + 30 sekunder på varje sida, den ska vara lite rosa inuti. (31-33 gr innertemperatur)
Näringsinnehåll
- Portioner: 2