Orange ?

av Åse

I går var jag ÄNTLIGEN tillbaka till gymmet!
Vi körde varsamt och det är ju främst min höft och att jag lätt svankar för mycket och går i ytterlägen (jag är överrörlig) som vi får ha extra koll på nu. Vi körde mest överkropp igår även om det blev knäböj som vanligt också.
I dag känns det främst i axlarna och framsida lår! Gött!
Det ska nog bli bra detta!
Träningsdagar brukar jag numera fylla på med extra kolhydrater på kvällen och gärna i form av rött eller svart ris som är rika på näringsämnen och som hittills inte påverkat mig negativt, tvärtom.
Igår blev det en kycklingröra med garam masala, en av mina favoritkryddor – jag vet, same same but different från en del andra maträtter jag har här men synd att inte lägga ut det för det blev väldigt fräscht och gott och mättande! En god kombo med den syrliga tomatkrossen, yoghurten och mango chutney! 
16122015-012A8917


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med Garam Masala och yoghurt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kilo strimlad kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 ml tomatkross
  • 2 msk tamarisoja
  • 1 pressad lime
  • 3 msk Santa maria garam Masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 msk mango chutney (jag gör egen)
  • ca 12 dl grekisk yoghurt
  • salt, peppar
  • koriander
  • kokosolja utan smak att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka löken och vitlöken och strimla kycklingen, fräs i omgångar i het panna med kokosolja.
  2. Rör ner tomatkross, tamarisoja, yoghurt, garam masala, chilipulver, pressad lime, mangochutney och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i några minuter.
  3. Servera med valfritt tillbehör och lite koriander och grekisk yoghurt på toppen 🙂

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

Eftersom det var lillörda’ så kändes det helt OK att fortsätta den färgglada stilen på mat & dryck så det blev varsin Don Saffron till oss. MUMS!! Jag toppar med cava =) Fräscht!
Vet ni om att i Kina och i Japan används orange för att symbolisera kärlek och lycka.
Dessutom så har jag ju Synestesi, vilket innebär att i mitt fall (och min systers) så har ord, veckodagar och månader olika färger och former och för mig är onsdag just ORANGE 🙂
16122015-012A8932

16122015-012A8933
Ha en fin dag vänner! ❤️

13 kommentarer

Alam 16 januari, 2016 - 14:45

Receptet SJUUUUKT gott. Kan inte beskriva hur överraskande god maten blev. Tack för att du delar med dig

Svara
Åse 16 januari, 2016 - 14:50

Åh vad roligt!!! Tack för återkoppling! =)

Svara
Izabelle 19 december, 2015 - 12:00

Oj har aldrig hört talas om det här med ord och färger. Läste lite på Wiki men kan inte du berätta mer? 🙂

Svara
Jennie 18 december, 2015 - 21:13

Men oj! Har bara trott att det var jag som såg dagarna i färger!
Minns att jag dom liten försökte förklara men att ingen förstod. Nu ”ser” jag inte alla dagar tyvärr men torsdag svart, fredag brun, lördag gul och söndag grön är jag iaf säker på 😉

Svara
Natalie 18 december, 2015 - 16:48

Helt otroligt! Hade ingen aning om att vi var fler om detta. Alla jag berättat för i livet har bara höjt på ögonbrynen.
Onsdag är självklart orange!?

Svara
Åse 18 december, 2015 - 16:52

Haha!! *HIGHFIVE*!

Svara
Ann-Sofie 18 december, 2015 - 10:47

Kikar in och önskar dig en mysig fredag ♥

Svara
Åse 18 december, 2015 - 17:08

Åh detsamma härliga Ann-Sofie!! <3 Stor kram!!

Svara
steffie 18 december, 2015 - 09:33

Nej Nej onsdagen är ljusblå 🙂
/Steffie

Svara
Åse 18 december, 2015 - 16:57

Hihi =))

Svara
Jenjo 18 december, 2015 - 07:49

Och där fick jag lära mig något nytt. Synestesi har jag aldrig hört talas om, men det låter ganska logiskt att kunna koppla ihop saker så där, även om inte jag gör det. 🙂
Hur som helst, så är det verkligen läcker färg på den där drinken!
Kramar <3

Svara
Nette 17 december, 2015 - 18:03

Haha, nej, onsdag är ljusgrön och har alltid varit det ?.
För övrigt ser det jättegott ut. Ska spara sidan och prova receptet under julledigheten när skinka och sill börjar kännas lite mättat.
Kram!
Ps. Skönt att jag inte är ensam om färgerna. Trodde alla såg dagar i färger när jag var liten. Stor förvåning när jag insåg att bara jag gjorde det.

Svara
Åse 17 december, 2015 - 18:17

Haha!!! Visst är det skumt när man fattar det?? Och du, tisdag är grön 😉 ?

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.