Hej på er!

Checkar in så här några dagar innan jul!
Hur mår ni så här dagarna innan jul? Jag har det lugnt och skönt och känner inte en tillstymmelse till stress, så skönt.
Vi har en klapp kvar till ett av barnen och jag har två till julklappsspelet med et tar jag imrg eller  på måndag tänker jag!

Julklappar har jag redan fåt, tex den här från min älskade Malin. Hon ringde på dörren i förrgår och lämnade denna ❤️
En snabb kopp kaffe och några kramar xeamnre var hon iväg igen. Finaste vännen.

I förrgår hade vi Marie & Johan här på vår tredje ärtsoppetorsdag!
Och vi fick hela tre julklappar <3
Detta bambu sushi-setet som gör det enkelt att själv göra sushi hemma. Ohoj om jag och tjejerna ska använda detta snarast!

Marie hade lagt in chili – jag ÄLSKAR sådana här presenter 🥰 Tack finaste du!

Till fördrink så blev det en favorit! Nämligen HELSING Gin från bästa Lottenlund Vingård här utanför HBG och Grape Tonic från Åhus. BÄSTA KOMBON!

Till förplock hade jag gjort smörstekt surdegsbröd med en färskost- och gräslöksröra och kallrökt lax. Passade perfekt till den beska GT:n!

Kan vara så att jag älskar ärtsoppa näääääästan lika mycket som kåldolmar 😉

Självklart varm punch till det! SLURP!

Daniel hade stekt pannkakor så det blev pannkakor med jordgubbssylt och grädde till dessert som sig bör på en ärtsoppetorsda’!

Marie glittrade ihop med julstjärnorna 🌟💕

En superduper trevlig och mysig OCH god torsdag! ❤️

 

3 kommentarer
36 FacebookPinterestEmail

Bakad potatis med Skagenröra

av Åse

Hej på er och Glad Torsdag!
Hemma hos oss blir det Ärtsoppa och Pannkakor ikväll när våra vänner Marie & Johan kommer – MUMS!
Givetvis lite varm punch till det!

Bakad potatis är ju SÅ gott men jag äter det otroligt sällan tyvärr! Äter man inte potatis kan man tex servera dem i en avokado! ta bort kärnan och fyll med skagenröran..

Jag hade räkor i frysen från vår beställning hos Vasafiskerian. Deras vardagslåda innehåller superfina XXL räkor!

Kalix Löjrom är ju en delikatess som är trevlig att ha i frysen. Om man använder det lite då och då så håller det länge!
(Håller i frysen upp till 1 år)

Sååååå gott! Här kommer mitt recept på Skagen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bakad potatis med Skagenröra


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

• 2 bakpotatisar
• 300 g skalade räkor
• 1 dl creme fraiche eller gräddfil
• 1 dl majonäs
• 1 rödlök
• 2 msk hackad dill
• Salt & peppar
• lite cayennepeppar
• 1/2 msk citronsaft
• ca 20 g löjrom eller annan rom


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Baka dem sedan i ugnen mellan 45-60 minuter beroende på storlek.
Finhacka rödlöken.
Blanda ihop creme fraiche, majonär, rödlök och dill. Vänd sedan i räkorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
När potatisarna är färdigbakade och mjuka. Skär ett kryss i dem och tryck upp en öppning i skalet. Fyll med skagenröran. Toppa med färsk dill och lite rom.

 

0 kommentarer
15 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Halloj!
Happy lillördag! Vilket väääääääder det är!
Vi (jag och Michelle) skulle egentligen åkt till Malmö för att vara modeller för henne i en skoluppgift (makeup) men hon gör det här hemma istället så vi ska strax sätta igång. Skönt att slippa ligga på vägarna i detta vädret.

Som jag skrev igår provar vi tre middagar från Linas Matkasse den här veckan. Det är ett nykundserbjudande just nu som vi nyttjade. HÄR hittar ni det.

I går blev det den HÄR rätten.
Blev jättegott faktiskt! Följde receptet till punkt och pricka förutom att jag lade till några matskedar japansk soja för det lyfter de flesta rätter tycker jag.

Riset glömde jag dock att det skulle koka i buljong med curry/lökfräs men jag lade till det i efterhand och det gick bra.
haha jag är INTE van vid att läsa recept 😅

Jaag blandade även ner bleksellerin med paprika och lök. (skulle egentligen ner sist när grytan var klar.)

Le Creuset gryta HÄR

Var riktigt riktigt gott! Ska bli spännande att prova de andra två rätterna i veckan!

 

2 kommentarer
22 FacebookPinterestEmail

Julgran i uterummet och Matkasse

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej på er alla!

Kikar in så här på kvällskvisten, vet knappt var den här dagen tagit vägen?! Ändå har jag hållit igång sedan 7.
I dag har jag inte hängt på kontoret (jobblyan) utan haft en del att fixa med här hemma.

I går var Daniel och alla mina tre tjejer iväg och köpte julgran till uterummet! Så nu står hon där så grann!

Haha, inte många minuters skillnad mellan dessa bilder! Ändå hann det mörkna så mkt under tiden!
Julgransljusen hittar ni HÄR.

Fast när de kom hem med granen så såg jag ju direkt att den var på tok för hög 😅 Så Alice och Daniel fick såga till den! problemet är att nu är den 10 cm för kort Hahahah! Jaja den är fin ändå!

Gårdagens sköna tröja! R hittar ni den. I den skönaste mohair- och ullblandning,

Jag plockade upp stora och lilla hjärtat när jag åkte från lägenheten och här lagar jag och Millie mat när de andra var iväg och köpte julgran 🥰

I kväll blir det faktiskt Linas Matkasse! Första gången EVER som jag provar matkasse men tänkte ge det ett försök.
Dels för lite ny inspiration och för att ev kunna tipsa er om bra matkasse, sedan är det inte fy skam att ha matkasse då och då som komplement.

Visst,  jag arbetar ju bland annat med att skapa recept till er men jag har ju även andra arbetsuppgifter och det kan även vara bra för övriga familjemedlemmar, att de kan laga mat när jag inte är hemma i tid alt inte hemma alls. Vi får se! Den här veckan har jag i alla fall tre kassar!
I dag blir det Indisk kycklinggryta med heta kryddor, curryris och koriander. SLURP!

KRAM KRAM och önskar en fin tisdagskväll! 🥰

3 kommentarer
38 FacebookPinterestEmail
inlägget innehåller annonslänk

God middag!

8 dagar till Jul! Höll på att sätta kaffet i halsen här i jobblyan när jag hörde det?! Oh My!
Inte stressad, jag är klar med de flesta julklapparna och vi har knyte hos syrran så allt är under kontroll men att det bara är 8 dagar kvar känns ju galet. Hur fort har inte tiden gått?

Jag ska hämta upp Michelle och Millie när jag åker hem sedan vid 16 och funderar lite på vad vi ska äta så då kom jag att tänka på den här godingen! En smakrik vardagsfavorit!


Dagens outfit, skön stickad svart klänning HÄR – nersatt pris!
Kika även in på festklänningarna, det är upp till 40% nu! Den HÄR har jag i röd, så skön och den åker nog på Julafton.

Nåja, receptet!
Kombinationen av dijonsenap och dragon är klassisk i det franska köket och ger en härlig balans av skarp syra och aromatisk örtighet. Jag älskar!

Vill ni komma ner i mejeri kan ni ersätta tex grädde med kycklingbuljong, men då kan såsen behövas redas lite med tex maizena eller arrowrot.

Om ni inte gillar drog så kan ni ju ta tex oregano eller rosmarin.

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kyckling i vitvinssås med dragon och dijon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
salt, peppar
smör att steka i
225 g champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
3 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 dl hackad, färsk dragon eller 3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
1 nypa cayennepeppar efter smak
ev salt, peppar
(1-2 msk japansk soja för lite fyllig sälta)
1 citron, skalet


Instruktioner

Dela kycklingfiléerna i bitar om ca 2-3 cm.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn dem, salta och peppra. När de fått färg, lyft upp och lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna. Fräs svampen separat innan du steker löken, så att den får en fin gyllenbrun yta.
Häll på vinet och låt reducera 2 minuter. Lägg i köttet igen och tillsätt creme fraiche, grädde, kycklingfond, dragon och dijon.
Låt allt småputtra i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar och Cayenne. Riv lite citronskal i såsen strax innan servering för en fräsch touch som lyfter smakerna.
Servera med ris eller en matig grönsallad.

7 kommentarer
28 FacebookPinterestEmail